Minikonzultációt kezd a BKK az utasokkal

Fakocka és kiskutya helyett a metrópótlásról kérdeznek majd.

A BKK társadalmi egyeztetésre bocsátja az M3-as metróvonal felújításának első üteme – a metró Újpest és a Lehel tér közötti pótlása – idejére kidolgozott forgalmi rendet bemutató mobilitási tervét - áll a cég közleményében.

Mint ismert, a metrópótlás az északi szakaszon 2017. november elejétől várhatóan egy évig tart, ekkor a szerelvények csak Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekednek. Az északi szakasz felújítása alatt esténként és hétvégéken az M3-as metró helyett annak teljes vonalán pótlóbusszal lehet utazni. A részletesen, térségekre lebontott, interaktív felületen bemutatott javaslatokra a BKK 2017. szeptember 4-től 17-én éjfélig várja a fővárosban közlekedők észrevételeit, hozzászólásait ezen az oldalon várja, a beérkezett javaslatokat a terv véglegesítésekor figyelembe veszi.
 
A metrópótlási tervek részletesen a www.bkk.hu/te/m3-eszak oldalon térségenként, interaktív, térképes felületen ismerhetők meg, ezen az oldalon keresztül véleményezheti bárki a tervezetet 2017. szeptember 4-től (hétfőtől) 17-én (vasárnap) éjfélig. A metrópótlás miatt kényszerűen megnövekedik majd az utazási idő, esetenként több átszállásra lesz szükség, amiért a BKK az érintettek türelmét kéri.

Mint ismert, már az északi - vagyis a legújabb és legjobb állapotban lévő - szakaszra is roppant nehezen sikerült kiírni olyan közbeszerzést, amennyiért vállalták a kivitelezők a munkát, a középső és déli szakaszra még ez sem sikerült. 

Csak a szokásos: ismét eredménytelen az M3-as déli és középső szakaszára kiírt két tender

Ismét eredménytelenül zárult az M3-as vonal déli és középső szakaszára kiírt két közbeszerzés. Az ok ugyanaz mint eddig: az ajánlattevők csak magasabb összegért vállalták a rekonstrukciót. A Közbeszerzési Értesítőben megjelent indoklás szerint a vonal déli és középső szakaszán lévő állomások felújítására kiírt két tendernél "a rendelkezésre álló anyagi fedezet összege nem elegendő a szerződés megkötéséhez az értékelés alapján legkedvezőbb ajánlatot tett ajánlattevővel".