"Nagy balhé lesz"- leállhatnak a budapesti építkezések a FŐGÁZ lassúsága miatt

A Víz, Gáz, Fűtéstechnika nevű szaklap írt cikket arról, hogy a gázszolgáltatónál nagyon sokáig kell várniuk a mérnököknek az engedélyekre, mert kevés ellenőrt alkalmaz a FŐGÁZ Földgázelosztási Kft.

Utóbbit meg is erősítette egy ügyfélszolgálatos ember, hozzátéve, hogy a Nemzeti Közművek, mint felettes szerv nem engedélyezi újabb tervellenőrök felvételét, hogy gyorsabb lehessen a munka, és ne kelljen akár hónapokat is várni a tervekre. Ugyanis a kifogások szerint akár két hónapot is váratják a mérnököket, akiket online feltöltés helyett újra sorba állítanak az ügyfélszolgálaton.

A FŐGÁZ ügyfélszolgálata szerint "nagy balhé lesz", mert az őszi kazáncserékhez nincs elég kapacitásuk. A cikk után a NKM Nemzeti Közmű Zrt. jelezte, hogy engedély nélküli nyilatkozatra építették a cikket, mert az ügyfélszolgálat nem mondhatott volna ilyeneket. Persze, a hivatalos álláspont szerint nincs sem emberhiány, sem csúszás.



A VGF szaklap figyelmeztet arra, hogy nemzetgazdasági érdek az építőipari beruházások határidőre való elkészülése, ezért hatékonyabbá kell tenni az ügymenetet. Ha ugyanis a helyzet nem változik, engedélyek hiányában leállhatnak a fővárosi építkezések.