Tarlós papa bedobta: akár még légkondi is kerülhet az új metrókba

Mint az unokának a fiatalkori sztorikat.

A főpolgármester, aki nem teljesen érti, hogy nem csak a hivatali luxusautójában, hanem a metrókon is rohadt meleg van nyáron, és ezért 2017-ben illene azokba is tenni légkondicionálót, pénteki sajtótájékoztatóján belebegtetett egy ilyen fejlesztést.

Tarlós ugyanis azt mondta, hogy az orosz gyártóval szembeni 2,5 milliárd forintos kötbérigényükből akár a légkondikat is beépíthetik a metrókba.

Majd hozzátette a lényeget: persze csak akkor, ha a metróvonal felújítása nem viszi el ezt a pénzt. Márpedig ez elég esélytelen annak tekintetében, hogy a kormány évek óta úgy halasztgatta ezt a beruházást, mintha a fogát húzták volna, így aligha engednék meg, hogy 2,5 milliárd forintot holmi légkondikra, vagy akadálymentesítésekre tegyenek félre.

Szóval választási kampánybeszédnek nem volt rossz, de egyébként felejtsük el.

A főpolgármester mellékesen közölte, hogy jelenleg 13 felújított szerelvény van Magyarországon, ezek közül mostanáig 11 rendelkezik engedéllyel, és szállítja az utasokat.

Elmondta azt is, hogy a metrópótlás az északi szakaszon november elejétől várhatóan egy évig tart, és a szerelvények akkor csak Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekednek majd.