Simonka György szívesen maradna politikus. Még jó, hogy!!!

Megéri neki az egészen biztos.

Simonka György a Magyar Nemzetnek nyilatkozott a kilátásairól. A költségvetési csalási ügybe is keveredő fideszes országgyűlési képviselő a polgári lapnak arról beszélt, hogy azt a politikai munkát fogja végezni, amit rábíznak. Ugyanakkor arra a kérdésre határozott igennel felelt, hogy biztosan politikus kíván-e maradni. – Vannak sikereink, eredményeink, további céljaink, közösen dolgozunk, ez nekem tetszik és szívesen csinálom – mondta. – Motivál az, hogy rengeteg olyan megkezdett munkánk ér révbe lassan, ami nagyon fontos a körzetünk számára – folytatta, hozzátéve, hogy szereti a politikai munkát „minden hátulütőjével együtt”.

A politikust egyelőre még védi a mentelmi jog, de azt maga Polt Péter legfőbb ügyész is elismerte, hogy Simonka György cége 973 millió forint kárt okozott Magyarország és az Európai Unió költségvetésének.

Az Alfahír legutóbb akkor foglalkozott a Békés megyében egyébként nehezen megkerülhető fideszes politikussal, amikor beszámoltunk arról, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség által büntetőeljárás alá vont Simonka György egy másik cége nemcsak, hogy a hivatalosan megadott tervekkel ellentétben 30 kilométerrel arrébb, Békéscsabán építette meg az üzemcsarnokát, de a munkahelyteremtés céljára kapott 60 millió forintból felhúzott üzemben semmilyen tevékenység sem zajlik.

Kocziha Tünde, a Jobbik békéscsabai országgyűlési képviselő-jelöltje ezzel kapcsolatban akkor arról beszélt az Alfahírnek, hogy

"gyakorlatilag lehetetlen pályázni annak, akinek nincsenek politikai kapcsolatai, pedig sok helyi vállalkozás esetében valós a munkahely-teremtési szándék".