A kérdés, hogy a társadalom milyen választ ad a keresztény kultúra "felhígítására" tett kísérletre

Provokatív volt a Lidl lépése, amikor kiretusálta a keresztet egy termékéről - mondja a lelkész.

A lelkész azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy mécsesekkel tiltakoztak több magyarországi Lidl áruház előtt, amiért a bolthálózat Csehországban eltűntette az ortodox templomok keresztjeit Santorini látképéről a "görög hetet" hirdető szórólapjain.

Elképesztő! A német élelmiszerlánc levetette a keresztet a görög katedrálisról

A németországi központú áruházlánc, a Lidl "görög heteket" tart Európa-szerte: ennek értelmében "görög" "ínyencségeket" próbál rátukmálni a vásárlókra (pl.: krémjoghurt, olívaolaj, gyroshús, stb.).Hogy vásárlás/fogyasztás során jobban átéljük a görög-fílinget, egy hagyományos és ikonikus képet helyeztek az élelmiszerek csomagolására: Szantorini panorámáját, illetőleg az azt uraló ortodox katedrálisét.Azonban valami mégsem stimmel -ugyanis a képekről egyszerűen kiretusálták a kereszteket!

Mint elmondta, ki kell állni a képek meghamisítása és az európai keresztény kultúra háttérbe szorítása ellen.

A kérdés az - fűzte hozzá -, hogy a társadalom milyen választ ad a keresztény kultúra "felhígítására" tett kísérletre.

Ugyanakkor a kereszt eltűntetésével Santorini egyik jól ismert tájképét is meghamisították, amire nem adhat magyarázatot a vallási és politikai semlegesség, amire a bolthálózat is hivatkozott.

A Lidl később elnézést kért és hangsúlyozta, hogy a jövőbeli reklám- és marketingkampányaiban figyelembe veszi az "aktuális tapasztalatokat".