Ennyit ér az NB1: még a gólkirály sem tudott külföldre igazolni

Itt tartunk.

Eppel Márton már huszonöt éves, így még csak azt sem lehet mondani, hogy érnie kell ennek a fiatal tehetségnek, hogy légiósnak álljon, pedig itthon szeretjük az ilyen korú futballistákat is nagy ígéretnek tartani. Az érdeklődés, pontosabban annak hiánya beárazta, hogy milyen szintű bajnokság az NB1, és mennyit ér az itthoni gólkirályi cím.

Eppel valószínűleg karrierje csúcsán van, ezért ő is úgy gondolta, hogy nyáron lehetősége lesz feljebb lépni.

"Úgy voltam vele, mikor vinne el egy külföldi csapat, ha nem akkor, amikor bajnok, gólkirály és válogatott lettem?! Ezért is voltam csalódott, hogy nem sikerült"

 - mondta a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

Menedzsere ugyan nincs, de állítólag több orszából is volt érdeklődés iránta, igazi konkrétumok nélkül.

"Talán amikor Izraelből, Oroszországból és Lengyelországból kerestek. Érdeklődés szintjén Kína, Spanyolország, Németország és Svájc is szóba került, de hogy ennek volt-e valóságalapja, nem tudom. A szomorú tény az, hogy nem igazoltam sehová."

Később azt is hozzáteszi, hogy már csak dacból is dolgozik azért, hogy megmutassa, méltó egy külföldi szerződésre. Azt viszont elismeri, hogy az egész bajnokság kritikája ez.

"Rossz megélni, hogy itt van egy magyar bajnok és gólkirály támadó, és nem érkezik érte visszautasíthatatlan ajánlat. Ez egyáltalán nem mutat jól."

Csak tévében látott sztárok

A portugálok elleni válogatott meccs után azt a sokatmondó nyilatkozatot adta, hogy ő bizony ekkora sztárokat eddig csak a televízióban látott. Ezt most is elismételte, és hiú ábrándnak tartja, hogy velük felvegyük a versenyt, 

"Jóllehet nekünk nem is velük kell versenyre kelnünk"

 - teszi hozzá.

Szerencsére nem csak Eppel Mártonokból áll a válogatott, mert akkor valószínűleg minden erős csapat ellen feltett kézzel mennénk a pályára. A probléma ott kezdődik, hogy ő nem csak Portugália, hanem az amatőr játékosokat is felvonultató Andorra ellen sem tudta bizonyítani, hogy labdába tud rúgni nemzetközi szinten - ezt sajnos vehetjük majdnem szó szerint is.