Mészáros Lőrinc, a Fidesz és a lottókettesek

Sok kicsi rohadt sokra megy.

Mi a baj Mészáros hiperűrsebbességű gazdagodásával? 

Több minden. Az egyik az, hogy nem ért ő úgy pénzhez, mint amennyire próbálják magyarázni nekünk a felcsúti csodát. A gazdasági, pénzügyi életben egy senki volt, amíg a barátja nem lett kormányfő. De ezt mindenki tudja, erre kár fecsérelni a karaktert.

A felcsúti krőzussal az is nagy baj még, hogy mindenki rá figyel. Az ő gazdagodása a téma, őt adják nekünk virtuális koncnak, akin lehet bossaznkodni, akit lehet anyázni.

Ha Lőrinc mondjuk Heves Megyében élne, és nem Orbán Viktor barátja lenne, akkor nem látnánk a nevét a leggazdagabb magyarok listáján sem. Ha ő ott élne, de persze azért "jó fideszes ember lenne", akkor a helyi Fidesz-képviselő jóvoltából jutna annyi millióhoz, mint amennyi milliárdja van most.

Az elmúlt néhány hétben több helyen is jártunk az országban, ahol helyi vállalkozók, önkormányzati képviselők elmesélték, hogy a kormánypárti kiskirály (olyan országgyűlési képviselők, akiket alig ismer valaki a családján kívül) hogyan osztja a pénzt. 

Olyan ez, mint a lottóötös meg, a kettesek, hármasok: országos hír, amikor valaki elviszi a telitalálatot, mindenki irigyli a nyertest.

Pedig kettesekre, hámasokra összesen többet fizetnek ki, mint az ötösökre. 

És ezek a kettesek, hármasok, a másod-, harmadvonalas pártemberek, vállalkozók vannak ott megyei, települési szinten mindenhol az országban, és tesznek el felfoghatatlan mértékű pénzt.

Egy biztos: holnap reggel megyek lottózni.