Kirántotta a kezét a bilincsből, amíg az őr cigizett - továbbra is szökésben a győri rab!

A rendőrség nagy erőkkel, kutyák segítségével keresi a 12 évre elítélt férfit.

Mint írtuk, délelőtt megszökött a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet egyik fogvatartottja a Győri Járásbíróságra történő előállítása közben.

Azóta kiderültek az ügy részletei is. A bíróság közleménye szerint az erőszakos bűncselekmények miatt már jogerős büntetését töltő elítéltet tanúként hallgatta ki a bíróság egy személyi szabadság megsértése miatt indult büntetőeljárásban. 

A tárgyalást követően az elítélt a bíróság udvarán várakozott az őt kísérő börtönőrrel a rabszállító autóra.

Ekkor az őr mellett vezetőszáron és bilincsben várakozó, 30 év körüli férfi a bilincsből mindkét kezét kihúzta, majd az éppen lezáródó sorompó alatt elszaladt az épület udvaráról. Sajtóhírek szerint az őr éppen dohányzott, így nem figyelt annyira a rabra.

A Kisalföld információi szerint a férfi rablás és több más bűncselekmény, például lopás miatt tölti jogerős büntetését a sopronkőhidai fegyházban. A bíróság 12 évre ítélte. 

A rendőrség nagy erőkkel, kutyákkal keresi a szökevényt egy erdős területen. A férfi idő közben át is tudott öltözni, a ruháitól a Bercsényi ligetben egy játszótéren szabadult meg.

 

A lakosság segítségét kéri a rendőrség

A Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet egyik fogvatartottja, Zvezdovics Krisztián a Győri Járásbíróságra történő előállítása közben megszökött kedden a délelőtti órákban. A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a 33 éves férfi felkutatását, amely jelenleg is nagy erőkkel tart. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az esettel kapcsolatban belső vizsgálatot indított - tette közzé a BvOP Kommunikációs Főosztálya.

A Győri Rendőrkapitányság fogolyszökés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást és elrendelte Zvezdovics Krisztián körözését.

A Győri Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható 33 éves férfi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (9024 Győr, Zrínyi út 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú" zöld számát, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.