Eldöntötte az ügyészség, rendben van-e a CÖF félmilliárdos támogatása

Mint ismert, az úgynevezett civil szervezet 500 millió forint közpénzt kapott.

Döbbenetes meglepetés:

Nem veti fel bűncselekmény gyanúját a Civil Összefogás Fórum félmilliárdos támogatása a Fővárosi Főügyészség szerint - írja a Magyar Nemzet.

Mint ismert, az állami Magyar Villamos Művek 2016-ban juttatott közpénzt a kormányközeli szervezetnek egyebek mellett az egészséges táplálkozás népszerűsítésére, a támogatást pedig a Rogán Antal propagandaminisztériuma alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal hagyta jóvá.

Az ügyben többen is feljelentést tettek hűtlen kezelés miatt, de az ügyészség szerint a "feljelentések nem tartalmaznak olyan adatot, amely alapján nyomozást kellene indítani".

Mint ismert, az úgynevezett civil szervezet főleg arról ismerszik meg, hogy előszeretettel kampányol a Fidesz mellett - amúgy mélyen listaár alatt:

A CÖF listaár alatti plakáthelyekkel segítheti a Fideszt a választási kampányban

A 2014-es választások kampányában a Civil Összefogás Fórum ötszázmillió forinttal segítette ki a Fidesz-KDNP-t, ekkora összegben helyezett ki listaáron plakátokat, míg a Fidesz listaáron kétmilliárd forintot költött erre, azonban valójában jóval kevesebbet fizethetett.

Hogy érzékeltessük: a CÖF félmilliárd forintja több mint amit egy ellezéki párt kap az államtól (egyedül a Fidesz kap többet, a kormánypárt 877 millió forintból gazdálkodik)