Tipikus: gyanúsan szórták a pénzt, két éve feljelentették őket, a rendőrség azóta is csak a papírokat gyűjtöget

Évek telnek el a legegyszerűbb esetek felderítésével is, ha ott állami kézre kéne csapni.

A politikus még 2015-ben azért tett feljelentést, mert szerinte gyanúsan sok pénzért szerződött le egy céggel a -más botrányokkal is övezett, és azóta már megszüntetett- Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) a téli síkosságmentesítésekre. Ráadásul a második megállapodásra már jelentősen drágult a munka is.

Hadházy hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanúja miatt fordult a hatóságokhoz azután, hogy a TKKI a Lightboard Outdoor Kft.-vel olyan szerződéseket kötött miskolci, ózdi és székesfehérvári telephelyeinek takarítására, melyek

2013-ban 9300 négyzetméterre 20,2 millió forintba kerültek, míg

2015-ben 7500 négyzetméterre 20,9 millióba.

Azon túl, hogy szerinte húszmillió forint egy szezon takarítására egy kisebb város teljes költségvetését szokta jelenteni, a drágulás is érdekes, hiszen a második szerződésben kevesebb munkáért nem alacsonyabb, hanem magasabb árat kért el a cég.

A feljelentő szerint így fennáll a gyanúja az extrém túlárazásnak, de mivel 2015 óta nem kapott tájékoztatást az ügyről, és már 2017 ősze van, így Polt Péter legfőbb ügyésztől kért tájékoztatást.

És itt bukott ki a NER-képlet második sora:

Polt Péter ugyanis közölte, hogy az ügy igazából nem tart még sehol, hiszen a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályán folyamatban lévő nyomozáshoz még mindig csak az adatokat és az iratokat szerzik be és elemzik, de gyanúsítotti kihallgatásra még nem került sor.

A nyomozás határideje is lassan lejár, és noha a december 10-i korlátot ki lehet tolni, mégis érdekesnek hat, hogy egy ilyen egyszerűnek tűnő ügyet ennyire lassan oldjon meg a hatóság. Arra pedig csak a bátrak fogadjanak, hogy lesz-e gyanúsított egyáltalán, és ha lesz, akkor el is ítélik-e.