Hogy leszünk így keresztényüldözés elleni központ?

Fotó: MTI/Marjai János

Menesztik Török Tamást, az üldözött keresztények helyettes államtitkárát - értesült a Népszava.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumán belül tavaly hozta létre a kormány a keresztények segítéséért felelős helyettes államtitkárságot, melynek vezetője az akkor Olaszországból hazatért Török Tamás lett.

A keresztényüldözés ellen fellépő helyettes államtitkárság létrehozását azután határozta el a kormányfő, miután tavaly nyár végi vatikáni látogatásán közel-keleti keresztény vezetőkkel értekezett.

A kormány első nagyobb projektje egy iskola létrehozása az iraki Erbílben, aminek felépítését 120 millió forinttal támogatták, további 80 millió forintot pedig a katolikus püspöki kar adományozott. Az iskola közel hétszáz keresztény menekült gyermek oktatását szolgálná.

A kormány ígérete szerint az oktatásnak már most szeptemberben el kellett volna kezdődnie az intézményben. A lap egyházi forrása szerint azonban még nem fejeződtek be a munkálatok, és ez a késedelem lehet az oka annak, hogy

Török Tamást meneszthetik a helyettes államtitkárság éléről.

A lap az információk megerősítése végett kereste magát Török Tamást és az Emmi sajtóosztályát is, akik választ nem adtak, de nem is cáfolták az értesülést, továbbá az iskola építésével kapcsolatos munkálatok állásáról sem kaptak tájékoztatást.

FRISSÍTÉS: AZBEJ TRISZTÁN JÖN TÖRÖK TAMÁS HELYÉRE

A kormányközeli Magyar Idők írta meg, hogy Török Tamást Azbej Trisztán váltja a keresztények segítéséért felelős helyettes államtitkári székben. 

Az új vezetőről annyit érdemes tudni, hogy a KDNP ifjúsági szervezetének, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetségnek az alelnöke, és a Gyerehaza Alapítvány alapítója. 2013-ban miután azt nyilatkozta, hogy 

"teljeskörű boldogságot valaki csak hazájában tud elérni"

és azzal csábította volna haza a fiatalokat, hogy 

"Magyarországot még nem érintette meg a nemeket összemosó filozófiák szele"

fogta a sátorfáját és elment a világ legjobb melegvárosának kikiáltott Tel Aviv-ba Tudományos és Technológiai attasénak. 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
sss
2019. november 14. | 14:16
A Mészáros–Tiborcz-érdekkör biznisze.
A Mészáros–Tiborcz-érdekkör biznisze.