A Fidesz hatalmára csak a Jobbik jelent veszélyt - tudósít az ORF

A bizonytalan szavazók nagy száma miatt aggódhat az Orbán-kormány.

Csak a Jobbik jelent komoly veszélyt a Fidesz számára a választáson - így fogalmazott az osztrák közszolgálati televízió, az ORF budapesti tudósítója. 

Ernst Gelegs rámutatott, hogy a párt ezért is akar szabadulni a neonáci bélyegtől, hiszen

Vona Gábor, mint Orbán egyetlen veszélyes ellenfele tisztában van vele, hogy sok Fidesz-szavazó is kacsintgat feléjük, ezért pártját alternatívaként mutatja fel a konzervatív, polgári Magyarország számára. 

A tudósító egyebek mellett kitért arra is, hogy a Jobbiknak jól jött Orbán és Simicska kapcsolatának megromlása, hiszen utóbbi a Jobbik mellé állt, hogy segítse Orbánt megbuktatni. 

Az ORF munkatársa említést tesz a Jobbik plaktkampányáról is, amelyen keresztül a párt azt üzente, hogy az Orbán-kormány meglopja a keményen dogozó lakosságot. 

Gelegs egy másik hétvégi tudósításában arról tájékoztatja az osztrák közvéleményt, hogy úgy fest, Orbán Viktor jobboldali-populista pártja, a Fidesz harmadszorra is megnyeri a választásokat.

Ugyanakkor - hívja fel rá a figyelmet - a bizonytalan szavazók nagy száma miatt aggódhat a Fidesz, hiszen azoknak a többsége kormányváltást akar.