Ön szerint elárulta Tállai András NAV-elnök, hogyan ellenőrzik a kötvényes offshore cégeket?

Clickbait cím.

Nem árulta el.

Demeter Márta írásban várt választ két kérdésre:

-Hogyan ellenőrzik a pénzmosási szabályok betartását a letelepedési kötvényeket forgalmazó off-shore cégekhez beérkezett pénzek esetében?

-Mi a garancia arra, hogy az ügyfelek által az off-shore cégekhez befizetett és így később az államhoz a cégek által átutalt pénzek nem szervezett bűnözői körökből vagy bűncselekményekből származnak?

Mindezekre azért is lenne fontos érdemi választ kapni, mert emlékezetes módon az egyik ilyen kötvényforgalmazó cég, az Arton Capital magyarországi irodájából több mint félmilliárd forintnyi készpénzt raboltak el, ami azért kínos, mert

ezek szerint az ügyfelek mégsem átutalással fizettek a kötvények után

- így nem lehet nyomon követni azokat az üzleteket, amelyek során végül egy 20 nap alatt átvizsgált harmadik országból érkező bevándorló bebocsájtást nyert Magyarország, és így az Európai Unió területére.

A Jobbik követeli a hatóságoktól, hogy tisztázzák az Arton Capitalnál történt betörést

Múlt héten a Magyar Nemzet cikke alapján az Alfahír is beszámolt arról, hogy a Fővárosi Cégbíróságnál leadott dokumentumok szerint Kosik Kristóf, Rogán Antal és Habony Árpád ügyvédje intézi a letelepedésikötvény-forgalmazó, az Arton Capital Hungary Kft. hivatalos ügyeit. Azt is írtuk, hogy még április elején törtek be gyanús körülmények között az Arton irodájába.

Mindenesetre Tállai András, adóügyekért felelős államtitkár, NAV-elnök nem érezte át ennek a kérdésnek a fontosságát, még csak véletlenül sem próbált meg foglalkozni az Arton Capital irodájában történtekkel. Érvként mindössze annyi maradt, hogy az Országgyűlés fideszes vezetésű Gazdasági bizottsága biztosította az átláthatóságot.