Példátlan összefogás: egyként támadtak rá az emberek egy szentesi állatkínzóra

"Csibésztetni" vette volna meg a kiskutyákat.

Sz. Zoltán egy kölyökkutyás hirdetés alatt nem csak az árakról érdeklődött, hanem el is árulta, hogy a kicsikre halál várna. Eszerint jelenleg is több pitbull kölyök van nála, és azokat akarja harcra tanítani a hirdetett kiskutyákkal.

Mutatjuk a posztot:

A férfi kommentje nem maradt válasz nélkül: rengetegen írtak rá a saját üzenőfalán, akár jóval korábbi képei alá is. Számos fenyegetést kapott, de voltak, akik a fotóin látható kisgyermekének megfelelő nevelését is kérdésessé tették ezek után:

A magyarországi állatvédelmi törvények kimondják, hogy aki viadaloztatása tart állatot, az vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztést kaphat, emellett még három év járhat azért, ha az állatnak szenvedést, egészségkárosodást vagy halált okoz.

Nincs kormányzati akarat

Nem árt tisztában lenni vele, hogy a törvény eddig is börtönnel fenyegette az állatkínzókat, a gyakorlatban viszont közhely, hogy még senki nem került emiatt rács mögé. Ez részben annak lehet betudható, hogy a börtönök így is túlzsúfoltak, tehát a bíróságoknak ha íratlanul is, de ki van adva, hogy állatkínzási ügyek miatt ne terheljék tovább a büntetés-végrehajtási rendszert.

Parlamenti pártok közük a Jobbik volt az, ami nem akart az állatok kárára matekozni, és a valódi elrettentést választotta: már évek óta szorgalmazzák a parlamentben, hogy az állatkínzási ügyeknek alsó büntetési határa is legyen, tehát mindenképpen börtönbe kerüljenek a kegyetlenkedők. A javaslatuk pedig igencsak határozott és radikális:

5-10 év közötti szabadságvesztéssel járna a szándékos állatkínzás.

Az állatvédők számára viszont szomorú tény, de ezt a javaslatot minden egyes alkalommal, már bizottsági szinten lesepri a fideszes többség az asztalról, a helyzet tehát változatlan marad, és az ilyen esetek a jövőben is büntetések nélkül maradnak.