Hogyan önkénteskedett a Jobbik Ifjúsági Tagozata?

"Az elmúlt hétnek nem csak a segítségnyújtás volt a célja, hanem az önkéntes munka fontosságára és szépségére való figyelemfelhívás is." 

Az elmúlt héten több tucat településen végeztek önkéntes munkát a Jobbik IT fiataljai. Szentgotthárdtól Gyöngyösig, Kecskeméttől Budapestig zajlott a szemétszedés, a játszótér- és emlékmű-felújítás, az adománygyűjtés valamint az állatmenhely-látogatás. Az akcióba több helyszínen sikerült bevonni a Jobbik országgyűlési képviselőit és képviselőjelöltjeit.

Az önkéntesség hetéről Völgyi Pétert, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának alelnökét kérdeztük, aki elmondta, hogy "az elmúlt hétnek nem csak a segítségnyújtás volt a célja, hanem az önkéntes munka fontosságára és szépségére való figyelemfelhívás is".

További képek az IT oldalán

Úgy tartják, az ilyen jellegű munka erősíti a jellemet, növeli a közösséghez való tartozás érzését és szociálisan érzékenyebbé tesz.

"Éppen ezért azt gondoljuk, hogy szükség lenne olyan motivációs erőre - különösen a fiatalok körében - ami miatt saját maguk döntenek úgy, hogy önkéntes munkát végeznek" - tette hozzá.

A Jobbik Ifjúsági Tagozatának szociális, karitatív tevékenysége nem ér véget, mint megtudtuk, még az idén megrendezik hagyományos jótékonysági báljukat, melynek bevételét rászoruló családoknak adományozzák, illetve folytatják a Tiszta szívvel karitatív akciójukat, amelyben nehézsorsú gyermekek és szüleik karácsonyát igyekeznek majd szebbé varázsolni.