„A politikai pártok ne tudatlan szavazóként tekintsenek erre a korosztályra”

A Nyugdíjas Tagozat azzal a céllal jött létre a Jobbikon belül, hogy a nyugdíjasok érdekvédelme egy önálló tanácsadó testülettel jelenjen meg a párt politikájában, programjában. A Makai Tibor vezette, szakembereket is sorai között tudó tagozat legfontosabb céljai közé tartozik az idős társadalom politikai megbecsülésének növelése, valamint, hogy a politikai pártok ne tudatlan szavazóként tekintsenek erre a korosztályra, megszégyenítve őket.

Ugyanakkor a tagozatnak egyetemes céljai is vannak, hiszen a nyugdíjaslét nem csak az idős emberekről szól, hanem a számukra legfontosabb közegről, a családról is. Így fontosnak tartják itthon tartani az unokákat, a külföldre menekülteket pedig minél előbb hazahozni.

Ezen túl igazságos, kiszámítható nyugdíjakat, differenciált nyugdíjemelést akarnak elérni, nem beszélve a gyógyszerekről, aminél az ÁFA-csökkentésben és a „nyugdíjas kosár” összeállításában látják a megoldást.

Természetesen a nyugdíj előtt álló, ám még aktív munkavállalók érdekképviseletéről is szó van: szükségesnek tartják a férfiak számára is biztosítani a 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazási lehetőséget, valamint a korkedvezményes nyugdíj újragondolt visszahozását. Ezeken felül pedig a gyermeknevelést nyugdíjszerző tevékenységként ismertetnék el.

A tagozat vallja, hogy a nyugdíjasközösségnek szüksége van a fizikai és szociális aktivitásra is: e téren fontosnak tartják a közösségépítést, a kikapcsolódást, a közös programok szervezését. Ezekkel az irányelvekkel várják soraik közé a nyugdíjasokat, valamint azokat is, akik még nyugdíjazás előtt állnak.

Ők csatlakozási szándékaikat a nyugdijastagozat@jobbik.hu címen, vagy a Jobbik Nyugdíjas Tagozat közösségi oldalán keresztül jelezhetik.