A fideszes képviselő is tudja, hogy hülyeséget beszél

A fideszes politikus egy sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy Vona Gábor Facebook-posztjával a nyugdíjasok egy „jelentős részét” sértette meg, holott a Jobbik-elnök csupán azokról írt negatív hangnemben, akik verekedni szoktak a politikai rendezvényeken. Dunai Mónika szerint tehát a nyugdíjasok „jelentős része” agresszív, verekedő ember.

Nyugdíjas polgárháború lesz? Először is, a félreértések elkerülése végett, akinek nem inge az alábbi bejegyzés, az ne...

Közzétette: Vona Gábor – 2017. július 22.

A választókerület jobbikos jelöltje, Szilágyi György parlamenti képviselő válaszában azt írta, hogy szomorú, mert az elmúlt időszakban a 17. kerületre nem volt jellemző, hogy a politikusok hazugságokkal próbálják meg lejáratni a politikai ellenfeleiket.

„Én a jövőben is tartani fogom magam ehhez az elvhez és sem Önről sem a pártjáról nem fogok valótlanságokat állítani.”

Emlékeztetőül pedig idézett pár sort Vona leveléből, amiből egyértelműen kiderül, hogy kiknek üzent:

„Először is, a félreértések elkerülése végett, akinek nem inge az alábbi bejegyzés, az ne vegye magára! Őszinte szeretettel üdvözlöm azt a sok-sok nyugdíjas honfitársamat, aki képes a politika manipulációjától függetleníteni magát. Szavazzon bárkire is, jó egészséget és sok boldogságot kívánok neki! Viszont van egy olyan folyamat, amit már nem hagyhatok szó nélkül.”

Szilágyi György posztja:

Nyílt levél Dunai Mónikának, a Fidesz országgyűlési képviselőjének ...

Közzétette: Szilágyi György – 2017. szeptember 19.

A jobbikos politikus azt írta Dunai Mónikának, hogy ő egy okos asszony, így amikor elolvasta ezeket a sorokat, akkor pontosan tudta, hogy Vona Gábor nem a nyugdíjasok egészéről beszél a bejegyzésében, mégis ezt állította a sajtótájékoztatóján. Majd emlékeztette Szalay Ferencre, aki Szolnok fideszes polgármestereként egy testületi ülésen „vén k…k”-nak nevezte a vele egyet nem értő idős hölgyeket, vagy Kubatov Gáborra, aki a Fidesz pártigazgatójaként, „nyuggereknek” nevezte az időseket. De ott volt Habony Árpád, akit pár évvel ezelőtt azért ítélt el a bíróság, mert megvert egy idős házaspárt.

„Nekünk, politikusoknak nagy a felelősségünk abban, hogy a választópolgárok ne ellenségként tekintsenek egymásra egy-egy választás vagy politikai nézetkülönbség alkalmával.”

- fogalmazott Szilágyi György.