Töröljük-e a Soros-tervet?

Mármint a Wikipédiáról. Erről vitáznak ugyanis az oldal szerkesztői.

Elméleti vita folyik a magyar Wikipédia szerkesztői között, hogy kell-e törölni a Soros-terv szócikket. Szeptember 18-án az online enciklopédia egyik szerkesztője azonnal törlésre jelölte az oldalt, egy másik törölte, egy harmadik helyreállította, majd a gyors törlés helyett inkább beszélgetést kezdeményezett - írja az Index.hu.

Azóta a törlésre javasolt lapok oldalon nyilvánosan vitáznak a szerkesztők arról, hogy a szócikknek helye van-e a Wikipédián.

"Politikai marketing. A cikk tárgya nem létezik. Egy jól behatárolható magyarországi politikai érdekcsoport kampányeszközként használja a Soros-terv fogalmát, de ezt leszámítva semmi nem támasztja alá, hogy ilyen terv valóban létezne"

Egy másik szerkesztő viszont azt javasolja:

"Azért, mert a csapból is ez folyik, és halálunalmas, még nem, sőt pláne nem kell törölni."

Mint ismert, a Soros-terv a Fidesz legújabb kommunikációs főcsapása, unalomig ismételve, nagyon sok közpénzből természetesen. A cél egyedül figyelemeleterelés: addig sem a gazdaság szinte minden szegmensét behálózó korrupcióról és az elvándorlásról beszélnek az emberek, bármennyire is igyekeznek ennek ellenkezőjéről meggyőzni minket a fideszes bérkommentelők.