Nagy Ervin azt mondta, hogy... :)))

A Youtube nevű időkapszula megőrizte az aranyköpést.

Nagy Ervinnek, mint a Jobbik volt alelnökének már 2010-ben is az volt a szerepe, hogy a Fidesz médiájában ostorozza a Vona Gábor vezette pártot. 

Annyira meg akart felelni az elvárásoknak, hogy Huth Gergely műsorában Nagy Ervin azt mondta el a szájával (a videó 10. másodpercétől), hogy:

"A Jobbik nem egy szavazatszerző pártnak született meg, nem ezért hoztuk létre, hogy hogy hogy hogy raboljuk a szavazatokat mindenfelől."

Nem? A kutyafáját! Egy párt mégis mi másért jönne létre? Hogy Smart-pontokat gyűjtsön? Vagy kis matricákat a kuponfüzetébe? 
 
A szervezet párttá alakulásakor, az alapító nyilatkozatban egyébként ott találjuk a választ arra, hogy a Jobbik miért született meg:

"A liberális gyökerű, polgári tömörülés a jobboldalon kizárólagos, monopol szerepre törekszik, ezért a tőle független nemzeti erőket igyekszik saját szervezeti kereteibe kényszeríteni. Ennél súlyosabb, hogy a nemzeti érdekeket számos stratégiai fontosságú ügyben nem képviseli. A két oldal - látszólag ölre menő - csatározásai a színfalak mögött lévő egypólusú, összenőtt hálózatot leplezik. Ennek bizonyítéka a mindkét oldalt átszövő állampárti múlt, a fontos nemzetstratégiai kérdésekben való véleményazonosság, az összenőtt gazdasági háttér. A polgári és a szocialista jövőkép egyre kevésbé különbözik egymástól. Ezt a szemünk előtt kialakuló egypólusú kétpártrendszert a nemzet jövőjére nézve súlyos veszélynek tartottuk és tartjuk ma is."