Még több plakáthelyet venne a Jobbik

A Fidesz nyíltan antidemokratikus törvényére itt az újabb válasz.

A Jobbik a már meglévő 1100 plakáthelyen kívül újabb reklámfelületeket szerezne meg – értesült a Magyar Nemzet. A párt a lap megkeresésére közölte: újabb cégekkel és magánszemély tulajdonosokkal tárgyalnak reklámeszközök vásárlásáról, ám az egyeztetések részleteiről – így például a kiszemelt felületek mennyiségéről – nem akartak bővebb felvilágosítást adni. 

Ezt azzal indokolták, hogy minden kiszivárgó információ veszélyeztetné a folyamatban lévő tárgyalások sikerét, így egyelőre csak annyit árultak el, hogy a már hozzájuk került plakáthelyek vásárlását részletfizetési konstrukcióval, hitelfelvétel nélkül és önerőből oldották meg. A Jobbik azt is jelezte, hogy a megvásárolt plakáthelyeket csak maguknak tartják fenn. – Tekintettel arra, hogy reklámeszközeinket kampányeszközként használjuk, azokat nem kívánják mások számára bérbe adni – közölték.

Mint ismert, a párt a Fidesz nyíltan antidemokratikus, Kádár-rendszert idéző törvényét úgy kerülte meg, hogy saját reklámfelületet vett. Ezekre pedig így már nem vonatkozik a Fidesz plakáttörvénye. Azt, amelyiket az Országgyűlés kétharmad hiányában végül feles többséggel fogadott június végén, mindezt - röhejes módon - a településkép védelméről szóló jogszabályba erőltette be.

A Jobbik pénteki közleménye szerint a plakátokon azt hirdetik majd, hogy kormányra kerülve béremeléssel állítanák meg a kivándorlást, „józan ésszel és tiszta kézzel” a korrupciót, míg a bevándorlás ellen határőrséggel és a letelepedési kötvény megszüntetésével küzdenének.