Parkolónak használják a kispesti kosárlabdapályát, a polgármester szerint a jövőben csak heti háromszor lesz ilyen

Nemrég adták át Kispesten a Kossuth téri piac mögött az új közösségi teret, ám a kosárlabdapályát parkolónak használják az autósok.

A helyzet hetek óta változatlan, a napokban a Jarokelo.hu Facebook-oldalára került fel egy kép erről, amit a hvg.hu szúrt ki.

A bejegyzés alatt kommentelt Gajda Péter, az MSZP-s polgármester is, de finoman szólva sem sikerült lecsillapítania a kedélyeket:

"Remélhetőleg hamarosan megoldódik. A pollerek helye fel van szerelve, amivel a pályarész lezárható. A pályákkal szembeni parkolók párhuzamosan lesznek felfestve. Csak a forgalmas piacnapokon engedjük majd be ide a kocsikat, szerda, péntek , szombat. Nemsokára a közvilágítás és a zárt pálya alatti parkoló, valamint a növénytelepítés is elkészül. A Kosárfonó utca előtti részt pedig tovább parkosítjuk. Pár hónapon belül talán mindenki megtanulja az új rendet."

Az embereket leginkább az akasztotta ki, hogy a helyzet a polgármester tudomásával továbbra is legálisan fennállhat, illetve az, hogy heti három napon továbbra is minden így marad majd.