A bíróságon folytatódhat az úszószövetség körüli botrány?

Jogszabályellenes volt az elnökválasztási közgyűlés?

Ahogy arról mi is beszámoltunk, nem telt el balhé nélkül Wladár Sándor megválasztása a Magyar Úszó Szövetség élére. Tóth István a Kossuth Rádiónak azt is elmondta, hogy jogszabályellenesnek tartja a közgyűlést, ezért bíróság elé viszi az ügyet.

„Természetesen a döntést tiszteletben tartom. Nagyon sajnálom, hogy beárnyékolja ezt a jogtalanság”

 - kezdte a Kossuth SE elnöke, aki szerint szabályellenesen lett összehívva a közgyűlés. Maga is indult volna elnökjelöltként, de végül az erőviszonyok miatt visszalépett.

Azt is kifejtette, hogy nem tartja magát ellenzékinek, de az egyesülete és a sportolói érdekében mindent megtesz. Hangsúlyozta, hogy csak korrekten, tények alapján mond véleményt.

Ő is szavazott

Az elnökségbe kerülő tagok jelentős részét Tóth is megszavazta, de elkerülhetetlennek tartja, hogy bíróság elé vigye az ügyet. Ha egyhangú döntés lett volna, akkor elutasítanák keresetét a szabálytalan ügymenet ellenére is. Itt viszont nem volt egyetértés, rengeteg ellenszavazat érkezett.

„Nem lehetnek ott törvénytelenül, mert akkor hogy legitimek?”

 - tette fel a kérdést a sportvezető.

Példátlan módon a kandidálók meg sem szólalhattak.

„Ez döbbenetes. Annyira féltek attól, hogy nem megy át a megtervezett dolog, hogy eszükbe nem jutott. Eddig harcoltunk a titkosságért, most fel sem merült.”

(fotó: Mohai Balázs / MTI)