A fideszes polgármester rázárta a vécéajtót a riporterre

Nincs kérdés.

Báthory Róbert, a Hír TV Célpont című műsorának riportere szerette volna a szerdai testületi ülés előtt elcsípni a karcagi polgármestert, Dobos Lászlót, hogy megtudakolja, hogyan üzemeltetik majd a milánói sámándob-épületet és hogy áll a Tilalmas nevű városrész vízellátása.

A riporter a reflektor blognak azt mondta, hogy már évek óta üldözi a polgármestert egy interjúért, ám mindig csak a sajtósáig sikerül eljutni.

A szerdai incidens előtt is próbált időpontot egyeztetni az interjú miatt a titkárságon keresztül, ahol azt mondták neki, hogy jövő héten tud a kérdéseire választ adni a polgármester.

A riporter a korábbi tapasztalatok alapján már nem nagyon bízott abban, hogy a következő hétre ígért időpont összejöhet, és közben tudtára jutott, hogy szerda délután testületi ülést tartanak a városban, amin a polgármester is minden bizonnyal részt vesz és ha odamennek, akkor csak válaszol a kamerák előtt a kérdéseire.

Meg is érkeztek az ülés előtt nem sokkal a helyszínre, ahol a riporter még elment a mosdóba.

Itt jön a fordulat, ugyanis a polgármester is épp a mosdóban tartózkodott. A riporter ráköszönt, hisz felismerte, mivel már korábban is találkoztak. Dobos eztán dolga végeztével kiment a mosdóból, aminek ajtajában kívülről volt egy kulcs és nemes egyszerűséggel rázárta az ajtót a riporterre.

Az újságírót végül a stáb tagjai a titkárság segítségével szabadították ki a mosdóból.

“Számomra hihetetlen volt, hogy a polgármester, bár pontosan tudta, hogy ki vagyok és milyen céllal érkeztem, mégis bezárt…”

-közölte Báthory. 

A karcagi polgármester másképp emlékszik a történtekre. Azt állítja, hogy még sosem találkozott a riporterrel, így fel sem ismerhette őt, valamint azt feltételezte, hogy aki vele együtt tartózkodik a helyiségben annak az illetőnek is van kulcsa hozzá.

Igaz, a történet feldobta a napunkat, de Báthory a kérdéseire továbbra sem kapott választ.