Orbán: "az iszlám az emberiség nagy szellemi és lelki alkotása"

Ön hallotta már, mit gondol a miniszterelnök az iszlámról?

Ha nem, akkor most megmutatjuk.

[video:https://youtu.be/7mLtNI13J5U]

Nem erre számított, ugye?

A kormánytól sosem állt távol a kettős beszéd, mutatunk még egy-két idézetet, mit is kommunikál országunk vezetője, ha éppen külföldre vetődik. Mintha nem éppen ezt hallanánk tőle idehaza.

"Mi hiszünk a kulturális diverzitásban. Mi hiszünk abban, hogy a kultúrák közötti különbözőség a Jóisten adománya, maga a sokszínűség, amit tiszteletben kell tartani, ezért amikor egy másik ország, egy másik kultúrához, mondjuk, az iszlám kultúrához tartozó országról beszélünk, akkor mindig a tisztelet hangján beszélünk" - mondta Orbán Egyiptomban.

"Önök egy másik civilizációból, egy másik kultúrából érkeznek, és nem mindegy, hogy egy más kultúrából érkező üzletember delegációt, befektetőt, vagy csak idelátogató családot hogyan fogadnak. Én szeretném Önöket megnyugtatni és biztosítani afelől, hogy itt mindenkit tisztelettel fogadnak, az iszlám világból érkezetteket is tisztelettel fogadják" - nyilatkozott az arab bankároknak.

"A dolog úgy áll, hogy a magyarok sosem felejtik el, hogy keletről származnak, ezért mi jól érezzük magunkat keleten, és jól érezzük magunkat keletről jött emberek társaságában, könnyen építünk ki lelki barátságokat. Értjük azt a világot, és értjük az onnan jött embereket" - hangzott el Libanonban.