Ha tehetnénk, külföldön gyógyulnánk

A 30-49 év közöttiek vannak a leginkább lesújtó véleménnyel a hazai egészségügyi ellátásról, ám súlyos betegség diagnosztizálása esetén a 18-29 évesek vállalnák be legnagyobb arányban a külföldi gyógykezelést - derült ki a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. által 18 és 59 év közöttiek körében készített kutatásából, amelyről a Portfolio.hu írt.

A CIG Pannónia felmérése szerint a 30-49 év közöttiek közel fele súlyos betegség esetén hajlandó lenne magát külföldön kezeltetni, és ennek a korosztálynak a képviselői a leginkább elégedetlenek a hazai egészségügyi ellátással. Bár a 18-29 év közöttiek valamelyest jobb véleménnyel vannak, 55 százalékuk mégis inkább külföldön gyógyulna, ha komoly betegséget diagnosztizálnának nála.

Például ezért:

Vasárnap a hozzátartozók takarítanak a budapesti Szent Imre Kórházban

Mai napon látogatóba érkeztem daganatos betegségben szenvedő barátomhoz. Szegény éppen nagyon rosszul volt, erősen hányt. A kórterem padlója és a mosdó is rettenetes állapotba került. Megkerestem a nővérkét, elmondtam, hogy "baleset" történt, kérném hívjon takarítót ha lesz ideje. Válasz: "vasárnap nincs takarítószolgálat." Kértem, hogy adjon nekem vödröt és felmosófát, megcsinálom magam.

Részletek: ITT.