"Garancsira és Andy Vajnára bízták Szegedet"

Futballstadion helyett új egészségügyi és szociális centrumot építene a Jobbik.

Tóth Péter, a megye 1-es választási körzetének jobbikos országgyűlési képviselőjelöltje hétfőn Szegeden tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondta, a korábban hárommilliárd forintból tervezett futballstadion költségei tízmilliárdra emelkedtek azzal, hogy ifjúsági centrummal is bővítenék a komplexumot - írja a delmagyar.

"Az ötlet azért elszomorító, mert Szegeden nincs olyan futballélet, ami indokolná, hogy többezres futballstadiont építsenek"

-mondta Tóth Péter.

A stadion kivitelezője a Market Kft., amely Orbán Viktor jó barátjához, Garancsi Istvánhoz köthető. A képviselőjelölt szerint az olyan beruházásoknál, ahol ezek a szereplők feltűnnel, jelentős közpénzek tűnnek el.

"Úgy látszik, Szegedet Garancsi Istvánra és Andy Vajnára bízták, úgyhogy a jövőben el kell azon gondolkodnunk, hogy Szegeden nem Habony Árpádot és Mészáros Lőrincet, hanem Garancsi Istvánt és Andy Vajnát szerepeltetjük a plakátjainkon, hiszen rájuk szabták Szegedet és a megyét." - tette hozzá.

A Jobbik petícióban tiltakozik a stadionépítés ellen. Helyette új egészségügyi és szociális centrumot építene a Csillag téren.