"Nincs ellenem bizonyíték" - mondta a gyilkosságban való segédkezésért őrizetbe vett ex-fideszes képviselő

fotó: borsonline

Talán emlékeznek még az esetre, mikor éppen csak fellélegzett a dunaújvárosi önkormányzat a közvilágítási botrány okozta sajtóvisszhang után, máris ismét a média kereszttüzébe kerültek, mivel az egyik fideszes önkormányzati képviselőhöz köthető ingatlan pincéjéből előkerült egy vállalkozó holtteste.

Gál Roland, Dunaújváros egykori fideszes önkormányzati képviselője 15 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, április óta lakhelyelhagyási tilalom mellett már otthon töltheti mindennapjait. A képviselőségéről, a párt nyomása miatt lemondott Gál, jelenleg egy építkezésen dolgozik fizikai munkásként - írja a Magyar Nemzet.

A férfi büntetőpere februárban kezdődött, és tegnap került sor a 70 tanú listájából az utolsók kihallgatására is. Két hét múlva már a perbeszéd következhet, így lassan pont kerül az ügy végére.

Az ex-fideszes képviselő elleni vád teljes egészében a másodrendű vádlott vallomásán alapszik, aki a vádirat alapján a gyilkossággal vádolt G. Antaltól 1,3 millió forintot kapott a hallgatásáért és a gyilkosság nyomainak eltüntetésében való segédkezéséért cserébe.

„Nincs bizonyítéka ellenem az ügyészségnek, se ujjlenyomat, se DNS, se terhelő tanúvallomás”

- nyilatkozta a lapnak Gál Roland.

Mi ez, ha nem pofátlanság?

"Szabadon járkál Dunaújváros utcáin ahelyett, hogy börtönben ülne, és arról nyilatkozik, hogy nincs ellene bizonyíték - mi ez, ha nem pofátlanság? Még csak nem is tagadja bűnösségét. Bízom abban, hogy a nyomozó hatóságok nem falaznak egy (ex)fideszes politikusnak - esetleg azért, hogy a kampányban ne okozzon több kellemetlenséget" - reagált erre Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A vád szerint Gál 2013-ban az áldozat Dunaföldvári házához szállította a gyilkosság elkövetésével vádolt G. Antalt - aki a volt politikus élettársának nevelőapja - majd rokona dunaújvárosi házánál segédkezett a holttest pincébe való levitelénél és bebetonozásánál. A vállalkozó nyakát G. Antal szemből, puszta kézzel ragadta meg, majd addig fojtogatta, amíg el nem reccsent a gégéje.

Újabb részletek a dunaújvárosi gyilkosságról! Halálra verték, pincében rejtették el a holttestet

Január 5-én indult a nyomozás az évekkel ezelőtt eltűnt dunaföldvári férfi ügyében, melyből időközben gyilkossági ügy lett. A rendőrség ma először tartott sajtótájékoztatót a témában. Molnár Gábor rendőrezredes a 2013-ban elkövetett emberölésről tájékoztatta a hallgatóságot. Mint elmondta, a bűncselekmény Tolna megye területén történt, ezért folytatja le a nyomozást a helyi rendőrség.