Amikor 2017-ben is előkerül a náci kártya - fenyegetőzés Vona Gábor meghívása miatt

Gratuláljanak önmaguknak - ők is a NER részei.

Amennyiben még létezik hazánkban politikai paletta, akkor a Spinoza Színház és a Jobbik kétségkívül a két végpontban helyezkedik el - ugyanakkor mégiscsak egy országban élünk.

S mivel egyre közelebb kerül a 2018-as választások időpontja, egyre égetőbb kérdés a "Kire szavazzunk?". A felelősségteljes válaszhoz azonban elengedhetetlen bizonyos szintű tudás - amely akkor ér valamit, ha az információkat közvetlen módon szívjuk magunkba. A Spinoza ennek megfelelően alkalmat biztosít Gyurcsány Ferencnek, Botka Lászlónak, Szél Bernadettnek és Vona Gábornak, hogy bizonyítsák be, érdemesek arra, hogy egy egész országot képviseljenek.

Azonban 2017-ben a demokratikus játékszabályok, a nyitottság és a párbeszéd-igény egyelőre még nem evidens - legalábbis ezt szűrhetjük le a Spinóza Facebook-bejegyzéséből, és az alatta olvasható kommentekből.

"Vona Gábor meghívása miatt támadás, fenyegetés és hatalmas indulat zúdult a Spinozára. Többen követelték Vona Gábor meghívásának visszavonását. A demokratikus játékszabályok, a nyitottság és a párbeszéd-igény miatt továbbra is úgy gondoljuk, Vona Gábort is alá kell vetnünk kritikus kérdéseinknek. (Kéretik elolvasni Baruch Spinoza filozófus szavait, ami színházunk utcai frontján a Spinoza-domborművön olvasható)”
 
- a lelkeket nem fegyver győzi le, hanem szeretet és nemeslelkűség – aszerk."

Alapvetően persze lehetetlen mindenkivel egyetérteni, de amikor ugyanezek a kritikusok éppenséggel Orbán Viktort vádolják azzal, hogy a miniszterelnök az aktuális gyűlöletkampányával mételyezi a magyar közéletet, ilyenkor nyugodtan belenézhetnek a tükörbe - ők is a NER részei.