Hoppá! Most kiderült, hogy egy igazi balos miért írja alá a Jobbik béruniós kezdeményezését!

"A bérunió progresszív gondolat, csak hát sajnos, a létező baloldalnak ez nem jutott eszébe, mert tétova volt és szájtáti".

Ez sem mindennapos:

Farkas Attila Márton (FAM) a 24.hu szerzője, egy Tamás Gáspár Miklós (TGM) által jegyzett véleménycikk után érezte úgy, hogy itt az ideje lemenni a Nyugati aluljáróba, és aláírásával támogatni a Jobbik béruniós kezdeményezését.

Tette mindezt annak tudatában, hogy egy aláírás nem feltétlen jelent koalíciós együttműködést.

Hoppá! A bérunió már a TGM-univerzumba is belekerült

A béruniós kezdeményezése kapcsán a Jobbik minden esetben hangsúlyozza, hogy ez nem pártkérdés - sőt, a célja - alkalmasint az Európai Unió megreformálása - túlmutat a hazai kereteken. Ugyanakkor a Nyugat- és Kelet-Európát elválasztó bérszakadék befedése egyértelmű érdeke a magyar munkavállalóknak. Tágabban, a magyar államnak.

FAM pénteki publikációjában részleteiben mutatja be, hogy lett az osztályharcos baloldalból szalonbaloldal, amely folyamat magyarországi szakaszának végére Botka László megbuktatása tette ki a pontot.

"A neoliberális gazdaság- és társadalompolitikát kiszolgáló elvtelen álbaloldalnak el kéne tűnnie, és át kéne adnia a helyét egy „igazi” baloldalnak, ami a globalizáció áldozatai és nem annak nyertesei mellé áll"

- írta publicisztikájában FAM, ugyanakkor a baloldal vívódásai helyett a mi szempontunkból fontosabb bérunióval foglalkozzunk inkább.

Ugyanis

"a bérunió progresszív gondolat, igazi baloldali kezdeményezés, klasszikus szocdem eszme lenne, csak hát sajnos, a létező baloldalnak ez nem jutott eszébe, mert tétova volt és szájtáti".

S ez még akkor is igaz, ha értékélesé szerint erről egy "vállalhatatlan párt" kezdeményez népszavazást.

S akkor itt jön a dilemma; mi számít: a társadalom vagy a baloldal?

Schiffer támogatja a béruniót, mert nemcsak egyetért vele, de a legfontosabb dolognak is tartja

Nemcsak hogy egyetértek vele, de a legfontosabb dolognak is tartom, hogy az Európai Unió döntéshozói a növekvő bérkülönbségekkel, a Kelet- és Nyugat-Európa között tátongó szakadékkal kezdjenek végre valamit. Ugyanakkor csakis párhuzamosan, uniós és magyar szinten egyszerre lehet eredményt elérni.

FAM is erre figyelmeztet,

"a balliberális sajtó ontja a cikkeket és blogbejegyzéseket, hogy a bérunió megtagadása a Fidesz-kormány részéről történelmi bűn, hazaárulás és nemzetvesztés, de a Jobbiknak mégse írunk alá. Pedig egy aláírás nem feltétlen jelent koalíciós együttműködést".

Arra is megvan a válasza, hogy a bérunió, az egyenlő munkáért egyenlő bért elvének a képviselet miért nem a jelenlegi baloldali találta ki.

"Fantáziátlanság, külhoni eszmék importja, mindenféle ottani reformok majmolása jellemezte a rendszerváltás utáni hivatalos baloldal szellemi életét, és ehhez jött a kormányzás, amit most jobb, ha hagyunk. Hogyan is vehető komolyan három évtized múltán, hogy most aztán megújulnak, most majd valódi balraátot hajtanak végre?"

Aztán FAM a TGM cikke után annyira fellelkesedett, hogy lementem a Nyugati aluljárójába és aláírta a bérunióról szóló népszavazást.

"Persze akárki kezdeményezi, ugyanígy tettem volna. Legfeljebb azt a némi öngyűlölettől se mentes perverz kárörömöt nem éreztem volna".

Csak ugye azt a Jobbik kezdeményezte - így viszont legalább kiderül az is, hogy ki az igazi balos.