Milliárdokat ér Szijjártó Péter barátsága

A Szerencsejáték Zrt. soha nem látott méretű reklámkampányra készülhet.

A lap szerint a társaság soha nem látott méretű reklámkampányra készülhet. Erre utalhat, hogy 5,5 milliárd forintról majdnem duplájára, közel 10 milliárd forintra módosították a 2017-es kommunikációs keretszerződésüket.

A megállapodást augusztus végén írták alá a kormány egyik kedvenc ügynökségével, a Trinity Communications Kft.-vel, amelynek tulajdonosa Kuna Tibor, a Fidesz volt kabinettitkára, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jó barátja.

Kuna cége az elmúlt évben bőségesen jutott bevételhez: 15,2 milliárdos árbevételt könyvelhetett el, az adózott eredmény 1,9 milliárd volt, ebből Kuna 440 millió forint osztalékot vett ki.

Kuna és a Trinity Communications másik cége, a Young and Partners Kft. tavaly mintegy 10 milliárd forint értékben kötött szerződést a Szerencsejátékkal különböző reklám- és népszerűsítő kampányokra.

Szijjártó barátjának mindkét cége közreműködött a nyári vizes világbajnokság kommunikációjában is.

Szijjártó pajtása is milliárdokat keres a vizes vb-n

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter barátja, Kuna Tibor cégét bízta meg a nyári vizes világbajnokság (vb) kommunikációjával az esemény szervezésén dolgozó Bp2017 Nonprofit Kft. - írja a Magyar Nemzet. Nem kell aggódni, a közpénzekre ácsingózók száját most is rendesen betömik.