Volner: a Fidesz fehérgalléros gengszterei maffiaállamként működtetik az országot

A Jobbik egyelőre semmilyen hivatalos értesítést nem kapott az ügyészség nyomozásával kapcsolatban.

Az ÁSZ-sztori

Mint ismert, az Állami Számvevőszék gyakorlatiag lehetetlenné tette az ellenzéki párt számára, hogy leadja a kért adatokat, majd félretájékoztatta a közvéleményt. Ezt követően egy Fidesz-közeli szervezet már a Jobbik betiltásáról értekezett. Az ügyészség nyomozást indított, a Magyar Közlöny pedig egyetlen módosítás miatt jelent meg csütörtökön, ebben a pártok szankcionálhatóságát szabályozzák.

Volner hangsúlyozta: az ellenzéki párt egyáltalán nem akarta titkolni az adatokat: szeptember 28-án este kaptak egy e-mailt arról, hogy másnap reggelre egy rakás papírt és adatot kérnek tőlük, holott tudták, hogy a párt gazdasági igazgatója aznap szabadságon lesz. A törvény szerint egyébként 5 napos határideje van az adatszolgáltatásnak. Bár az ellenzéki párt megpróbálta feltölteni a dokumentumokat az online felületre, az ÁSZ ezt a felületet lezárta és kormányzati nyomásra közleményt adott ki, melyben azt írták, hogy a Jobbik nem működik együtt a szervezettel. Másnap Volner és Schön Péter, a Jobbik gazdasági igazgatója személyesen próbálta átadni a kért papírokat, ám az Állami Számvevőszék nem volt hajlandó átvenni azokat.

Volner szerint hatalmas probléma, hogy az Állami Számvevőszék nem tartja be a törvényeket, majd este a köztévében már több százezer vagy akár egymillió nézőt hazudozva tájékoztatnak félre azt állítva, hogy a Jobbik titkolózik.

A politikus szerint az elmúlt napok eseményei - kezdve a Jobbik saját tulajdonú plakátjainak eltávolításától - azt mutatják, hogy a Fidesz által vezetett, fehérgalléros gengszterekből álló kormány maga alá gyűrte a teljes államigazgatást és maffiaállamként működteti azt.

A teljes adás itt nézhető meg.