A kormánynál még mindig sokadrangú kérdés a demográfiai válság

A közelmúltban éles vita robbant ki a művi megtermékenyítés kapcsán.

A megoldás kétségtelenül a meddőség okainak feltárása, annak - amennyiben van rá lehetőség - a kezelése, sőt már a meddőség kialakulásának megakadályozása lenne. CitizenGo internetes oldalon online petíciót is indítottak ennek előmozdítása érdekében.

Sneider Tamás, az Országgyűlés és a Jobbik alelnöke az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető miniszterhez fordult, mert mint beadványában fogalmaz, elsődlegesen nem vitázniuk kell az egészségügyi és etikai szempontokról, hanem

elindulni a meddőség okai feltárásának és kezelésének irányába, ami egyrészt politikai döntést igényel, másrészt pénzbe kerül.

Balog Zoltán miniszter helyett Rétvári Bence válaszolt. Válaszában az államtitkár leszögezte, hogy a Budai Irgalmasrendi Kórházban és a Bethesda Gyermekkórházban 4,9 milliárd forintos állami támogatásból létrejön egy új szülészeti osztály, valamint a kapcsolódó modern nő- és férfigyógyászati (andrológia) részleg. 

"A kérdésében hivatkozott orvosi segítséget ezen az osztályon fogják tudni megadni a gyermekvállalási nehézségekkel küzdő pároknak."

Portálunk megkeresésére az Országgyűlés jobbikos alelnöke kifejtette, hogy - mint az a válaszból kitűnik - a kormány sajnos még mindig sokadik kérdésként kezeli az elsődleges nemzeti sorskérdésünket, a magyar megmaradást. 

A gyermekvállalás elősegítése a legfontosabb, másként nem kerülhetjük el azt a demográfiai katasztrófahelyzetet, amely felé tartunk. Ehhez azonban kevés a propaganda, átfogó kormányzati programra van szükség, például a meddőség kérdésének kezelésére. Az említett két új szülészeti osztály, valamint a kapcsolódó nő- és férfigyógyászati (andrológia) részleg a semminél több, de országos viszonylatban - sajnos azt kell mondanom - borzasztóan kevés. 

A jobbikos politikus leszögezte: áprilistól minden törvényt, minden állami intézkedést a családok szemszögéből kíván megvizsgálni a nemzeti néppárt, a gyermekvállalás kérdésének támogatását pedig elsődlegesnek tekintik.

KL