Ilyen a fideszes bérunió: öt év alatt hétszeres fizetésemelés a jegybanknál

Nem pont erre gondoltak, amikor a bérrendezésről beszéltek.

Ötször annyi pénzt markolnak fel a legfőbb döntéshozó szerv tagjai, mint négy éve, a vezetőknek és vezető tisztségviselőknek kifizetett juttatások három és fél év alatt megduplázódtak, a szervezetnél dolgozók létszáma pedig a két és félszeresére duzzadt pár év alatt - írta a 24.hu.

A Matolcsy György vezette jegybankban jelenleg már 1400-an dolgoznak, köztük olyan fontos személyek is, mint Polt Péter legfőbb ügyész lánya.

Érdekes az is, hogy amíg az előző elnök, Simor András idején még 355 millió forintot fizettek ki az MB-seknek, addig idén június végén már 1,3 milliárd forint volt ez az összeg, és csaknem 190 millió forint landolt a vezetőknél és vezető tisztségviselőknél.

A portál szerint a piramis csúcsán lévők pedig még jobban jártak: öt éve még 64 millió forintot kapott a legfőbb döntéshozó szerv, a monetáris tanácsnak hét tagja, míg tavaly már 315 milliót a 9 fősre duzzadt testület, vagyis négy év, ötszörös szorzó. Az idén pedig még több pénzhez jutottak, fél év alatt 233 millió forinthoz.

Ezt a tempót tartva öt év alatt 7-szer annyiba kerül a testület működése, természetesen közpénzből.