A világválogatott Nagy László szögre akasztja a címeres mezt

Nagy László visszavonul a válogatottságtól - jelentette be döntését a csapatkapitány a Magyar Kézilabda Szövetség hétfői sajtótájékoztatóján.

„Néhány héttel ezelőtt egyeztettem Kocsis Máté elnök úrral és Novák András főtitkárral, hogy közel 18 év után elköszönök a válogatottól. Indoklásom nagyon egyszerű, nem is kertelek. Nem is kitalációk, hogy sérülés, család egyéb lenne a háttérben, egyszerűen úgy gondolom, hogy a jobbátlövő poszton Balogh Zsolt és Ancsin Gábor személyében megoldott a helyzet, tovább vihetik a stafétát. Azt a pályafutást kívánom, ha nem jobbat, mint amit én átéltem mind klubszinten, mind a válogatottban”

- idézi a világválogatott jobbátlövőt a Nemzeti Sport.

„Szeretném megköszönni a korábbi kapitányok meghívását is. Rengeteg kellemes emlék, élmény gyülemlett fel, sok jó barátság alakult ki, nagy szeretett vett körül minket, ez felemelő érzés volt. Ezt kívánom a következő generációnak is, és első sorban Balogh Zsoltnak és Ancsinnak, hogy vigyék tovább a posztot. Tiszta lelkiismerettel rájuk lehet bízni, mindketten bizonyítottak klubszinten és a válogatottban is, hogy a nemzetközi szintre megért a játékuk, úgyhogy hajrá, magyarok!”

- fogalmazott Nagy László.

A 36 éves játékos pályafutása során Szegeden, Barcelonában és Veszprémben kézilabdázott, 1999-ben mutatkozott be a nemzeti csapatban, és után három évet kihagyott, így is 199 mérkőzésen léphetett pályára és 728 gólt szerzett.