A betegeket fosztogatta a szentesi kórház ápolója, itt a jogerős ítélet

Döntött a bíróság.

A bíróság rablás és kifosztás bűntettében, valamint más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek az 55 éves szabadkai férfit, és a szabadságvesztés kiszabása mellett végleges hatállyal eltiltotta az egészségügyi végzettséghez kötött foglalkozás gyakorlásától.

A vádlott a szentesi kórházban dolgozott ápolóként. Rossz anyagi helyzete miatt 2014 februárjában úgy döntött, hogy a kórházban ápolt idősek értékeit eltulajdonítva jut pluszbevételhez. 

A férfi két éven át többször elvett a sértettek kórteremben hagyott pénzéből, emellett egészségügyi eszközöket és gyógyszereket is lopott. Amikor éjszakai műszakban dolgozott, több alkalommal ékszereket, készpénzt vett el megromlott egészségi állapotú, idős, magatehetetlen betegektől, jellemzően olyankor, amikor a páciens állapota rosszabbodott. Előfordult, hogy kivette az öntudatlan páciens fülbevalóját vagy lehúzta az aranygyűrűjét.

Egy ilyen eset után az egyik sértettnek a kérésére terápiás mennyiséget bizonyosan meghaladó mennyiségű, diazepin hatóanyagú nyugtatót, altatót adott orvosi utasítás nélkül, és azt nem tüntette fel a sértett lázlapján. Az ápoló ezzel megszegte foglalkozása szabályait, és a páciensnek gondatlanságból testi sértést, benzodiazepin-mérgezést okozott.

A férfi az eljárás során összesen 22 vagyon elleni bűncselekményt ismert el, később azonban tagadta ezek elkövetését, és az utolsó szó jogán is ártatlanságát hangoztatta.