Közeleg a választás – az Orbán-kormány ígérget a nyugdíjasoknak

"Valódi megoldást a nyugdíjasok megvásárlása helyett!"

"Közeleg az országgyűlési választás. Ez most már nem csak a Jobbikot lejáratni akaró mocskos propagandából látszódik egyértelműen, hanem abból is, hogy az Orbán-kormány keresi a nyugdíjas szavazók kegyeit"

- írta közleményében Sneider Tamás, hozzátéve, hogy ezek olyan ígéretek, amelyek törvényi kötelességei minden kormánynak, magyarul semmilyen plusz juttatást nem jelent az idősek számára, amit most bejelentettek.

A parlamentben kaptak ízelítőt a nyugdíjasok arról, mennyire veszik őket komolyan a kormánypártok

A hétfői parlamenti ülésnapot a Jobbik az idős emberek problémáinak megoldására szentelte, ám a karzaton helyet foglaló nyugdíjasoknak azt kellett megtapasztalniuk, hogy a kormánypárti politikusok egyszerűen mellébeszélnek, ha számon kérik őket, vagy épp tiszteletlenül nevetgélnek, illetve személyeskedve válaszolnak, s persze Vona Gáborral ijesztgetik őket.

Eközben az öregségi nyugdíjminimum összege 2008 óta változatlanul 28.500 forint, a több mint 2 millió nyugdíjas fele 100 ezer forint alatt nyugdíjat kap. Esetükben a három százalékos emelés korántsem jelent annyit, mint a Fidesz által létrehozott luxusnyugdíjakra jogosult társaiknál - figyelmeztet a Jobbik Nyugdíjas Tagozatának alelnöke.

Ahogy azt Sneider Tamás írta, a Jobbiknak valódi programja van a nyugdíjas-társadalom és a nyugdíjba készülők számára, amely célja egy tisztességes nyugdíjrendszer kialakítása.

"Méltányos differenciált nyugdíjemelésre van szükség, tehát minél alacsonyabb egy nyugdíj, annál nagyobb százalékban kellene emelni; lehetővé kell tenni, hogy a férfiak is nyugdíjba vonulhassanak 40 év munkaviszony után, és indokolt az úgynevezett magyar indexálás bevezetése, mely a nyugdíjas fogyasztói kosár inflációján és a reálbér-emelkedésen alapulna. Ez lehetővé tenné, hogy a nyugdíjak vásárlóértéke ne szakadjon el a bérekétől"

- hangsúlyozta.