Feljelentik Orbán Viktort

Rágalmazás miatt.

A Parlament hétfői ülésnapján Hadházy Ákos azonnali kérdést tett fel Orbán Viktornak „Kinek van igaza?” címmel. A trafikbotrányt kirobbantó LMP-s politikus az egészségügyből hiányzó milliárdokat kérte számon a kormányfőn. Konkrét esetre utalva megkérdezte, miért egy olyan cégtől akartak beszerezni egy lélegeztetőgépet, melynek ajánlata kétszer annyiba kerül, mint egy másik cégé.

Orbán válaszában vizsgálatot kért Hadházy ellen, azt a kérdést fölvetve, hogyan történhet meg, hogy valaki nyíltan lobbizik egy külföldi cégért a parlamentben. „Itt ülök már jó ideje, de ennél korruptabb dolgot még nem láttam. Hogy képzeli?” – támadott vissza a kormányfő.

Hadházy a Független Hírügynökség érdeklődésére ma közölte, feljelenti Orbán Viktort. „Nem tehetek egyebet, kénytelen vagyok feljelenteni a miniszterelnököt, ő sem vádolhat senkit alaptalanul, márpedig engem korrupcióval vádolt” – fogalmazott az LMP társelnöke. Hadházy szerint Orbán „ezzel az elképesztő agymenéssel sokat segített abban, hogy minél többen halljanak a lopássorozatuk egyik legdurvább állomásáról: a haldokló kórházaktól akarnak milliárdokat kilopni”.

Az ökopárt politikusa Orbán tudatlanságát is a szemére vetette. Mint fogalmazott, nem folyamatban levő közbeszerzésről van szó. „Pech, de bizony az eljárás már jogerősen lezárult azzal, hogy törvénytelenség miatt elkaszálta a döntőbizottság” – húzta alá Hadházy. Aki csak egy kérdést akart tisztázni: melyik kormánytagnak van igaza? „Lázárnak, aki disznóságnak mondta a projektet, vagy Rétvárinak, aki szerint minden rendben volt. Ha valakit vádolnia kellene azzal, hogy közbeszerzést akar befolyásolni, az Lázár, hiszen ő nyilatkozta, hogy valamit le kell vágni annak, aki így akarta a közbeszerzést buherálni” – tudatta az LMP társelnöke.

A lélegeztetőgép-mutyiról Hadházy Korrupcióinfó nevű sajtótájékoztató-sorozatán számolt be.