Urbán Flórián: nem kellene azzal hülyíteni az embereket, hogy fejlődünk, Storckot már ki kellett volna rúgni

Őszintén a válogatottról.

Urbán Flórián, korábbi válogatott labdarúgó a Hír TV Reggeli járat című műsor vendége volt. Horti Gábor kérdezte a magyar válogatott jelenlegi formájáról, például így:

"Hol él Bernd Storck?" 

Urbán szerint nem a kapitánnyal van a baj, hanem azzal, hogy neki ezt megengedik. 

"Már Andorra után el kellett volna küldeni."

Az 1-0-ás vereség után valamiért mégis maradhatott, de azóta sem tudta rendezni a sorokat.

"Mindenki látja, hogy mi történik a pályán. Mindenki látja, hogy semmi nem történik."

Urbán szerint Storck feletteseinek észre kellene venni, hogy a német szakember alkalmatlan erre a feladatra. Úgy látja, hogy egy magyar edző tizedannyi pénzből is meg tudná csinálni ugyanezt.

Ma este a Feröer-szigetekkel játszunk, őket valószínűleg megverjük, Urbán szerint ezután megint azt mondhatja majd a kapitány, hogy fejlődik a magyar futball, pedig az U21-es csapat hat gólt kapott Olaszországtól, a felnőtt válogatott ötöt Svájctól, ez 11 gól két mérkőzésen.

Kifejtette, hogy az embereket nem kellene hülyíteni már azzal, hogy fejlődünk, mert ez nem igaz. Milliárdokat költenek a magyar labdarúgásra, de semmi nem történik.

Mi a megoldás?

Urbán szerint létre kellene hozni egy működőképes rendszert, nem csak vaktában szórni a pénzt a labdarúgásba. Az NB1-es játékosoknak kevesebb pénzt adna, a nyolc milliós fizetéseket csak prémiummal tenné elérhetővé.

Storck az Európa-bajnokság után nem tudott építkezni, nem látszik semmi koncepció. Urbán szerint magyar kapitányra lenne szükség.

"Folyamatosan építkezünk, de még mindig a földszinten ácsorgunk."

A teljes beszélgetés itt megtekinthető:

(fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet)