Itt a videó! A fideszes polgármester elhallgattatta a jobbikost, mert az elszegényedésről beszélt

Ilyen az, amikor a hatalom hallani sem akar a valóságról.

Jakab Péter az ominózus esetet feltette a Facebook-oldalára, érdemes végignézni, hogyan próbálja többször is megakasztani a fideszes polgármester a jobbikos politikust.

A felszólalásában Jakab Péter a termelőberuházások hiányára hívta fel a figyelmet, és például arra, hogy hiába kampányoltak Krizáék 2014-ben a kohászat beindításával, nemhogy nem épült semmi, de már azt az önkormányzati céget is megszüntették, aminek ez lett volna a feladata.

Ezzel szemben a bérunió egy olyan gazdaságpolitikai váltás lenne, ami nem a multikat hozná helyzetbe, hanem a helyi, miskolci vállalkozások versenyképességét fokozná a versenyképes fizetések érdekében, hogy Miskolc ne az összeszerelő-üzemek városa legyen - magyarázta Jakab Péter.

Elképesztő, de a hivatalos adatok szerint 2011-2016 között 6 ezerrel csökkent a miskolciak száma.

Az elvándorlás pedig az alacsony bérek miatt ért el ilyen látványos méreteket a városban. Így nem lehet sikeres egy város - tette hozzá.

A Fidesz szerint egy borsodi ember feleannyit ér, mint egy fővárosi?

Az erről tartott szerdai sajtótájékoztatón Jakab Péter közölte: a fővárosiak száz, a győriek ötvenezerrel kapnak többet átlagosan ugyanazért a munkáért, mint egy borsodi, miközben például az egészségügy területén a borsodiak 88 ezres átlagkeresete pontosan feleannyi, mint fővárosi kollégáiké.

A bérkérdés hallatán viszont végleg eltört valami a fideszesekben, ugyanis a kormánypárt szerint Miskolcon rekordméretű bérnövekedés zajlik - és láthatóan mást erről nem is lehet mondani.

Így járt Jakab Péter is, amikor az alacsony bérekre alapuló fideszes gazdaságpolitika veszélyeire figyelmeztetett, egyszerűen elhallgatta őt Kriza Ákos polgármester.