Vádat emeltek a 18 hónapos unokahúgát cigiztető Lakatos Brendon ellen

Van igazság.

A vádiratban leírtak szerint a 24 éves, élő Youtube videókat gyakran megosztó, magát Youtube-celebként futtató Lakatos Brendon telefonjával élőzte, ahogy a 18 hónapos unokahúgát az ölébe veszi, és a kislány szájába ad egy égő cigarettát, miközben arra biztatja, hogy "tüdőzze le".

A szobában jelenlévő felnőttek, köztük a gyerek 22 éves édesanyja is jól szórakoznak a férfi tettén. Mikor a kislány tiltakozni próbál a férfi ingerült "Takarodjál innen!" felkiáltással adja át valakinek a gyermeket.

[video:https://youtu.be/-AVVt2RPCRs]

A videót látva Tényi István májusban tett bejelentést az ügyben a Fővárosi Főügyészségnél és a BRFK-nál.

Az ügyészség szerint a gyerek egyetlen slukktól is asztmás rohamot kaphatott volna, vagy égési sérüléseket, ha a tiltakozás közben belekap a cigarettába.

Lakatos Brendon a Hír Tv-nek tavasszal még azt nyilatkozta, hogy a gyerek belemászott az ölébe és utána ő csak úgy tett, mintha beletenné a cigarettát a szájába. A videón azonban egyértelműen látszik, hogy ő veszi fel a kislányt és szájába nyomja a cigarettát.

[video:https://youtu.be/qDl3LRaFHqs]

Az ügyészség, a jelenleg már más ügy miatt előzetes letartóztatásban lévő férfit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. A gyermek édesanyjával szemben kiskorú veszélyeztetésének bűntette a vád.