Molnár mindenkit szid, csak a Fideszt nem

Véletlen volna?

Stumpf András kétszer is feltette a kérdést: Miért nem mondott még le az elnök, mikor széthullik alatta a párt? Molnár viszont nem érzi úgy, hogy neki is ejtőernyő után kellene nyúlnia, ha zuhan a repülő. Állítása szerint egész jól teljesítette a tavaly nyáron kitűzött célokat, dehát ez a Botka lemondott.

Ja, hogy vannak "belső dilemmák", azokkal nem szabad foglalkozni, mert az a párt végét jelentené (mintha még nem jött volna el a vég).

Azt, hogy Vona Gábort meghívták a balos-liberális értelmiségi kör Szeretem Magyarországot Klubjába és sokan a Jobbikra átszavazást támogatják, Molnár annyival rendezte el, hogy nemes egyszerűséggel ledegradálta saját értelmiségi táborát.

"Ha a ballib értelmiség lázas messiáskeresésében eljutott Vona Gáborig, ahhoz csak gratulálni tudok."

És hogy mit gondol az elnök a Jobbikkal való összefogásról?

"- Horn Gyula pártja nem fog össze a szélsőjobbal.
 - A Jobbik még szélsőjobb?
 - Az.
 - Miért?
 - A gárdistamellény ott lóg a szekrényükben.
 - Horn Gyula szekrényében meg a pufajka lógott.
 - Őt az emberek megválasztották."

Ezek szerint Molnárnak akkor már semmi baja nem lesz a Jobbikkal, ha kormányra kerül. Úgy néz ki, az MSZP-nek elég szelektív az emlékezete. A napokban épp a volt pártelnök, Lendvai Ildikó írt egy gyűlölködő levelet a Jobbikról és bizonygatta, hogy milyen szennyes a párt ruhája, mintha az MSZP ruhája patyolat lenne. Róna Péter közgazdász egy publicisztikájában emlékeztette is rá az MSZP egykori nagyasszonyát, hogy az országot az MSZP és a Fidesz közösen juttatták abba a helyzetbe amiben most van. A Jobbik múltja pedig sokkal megbocsáthatóbb, mint a szocialisták "állam- és nemzetrombolása".

"Hol van a Jobbik vétkeinek súlya az MSZP és a Fidesz állam- és nemzetrombolásához képest?"

Róna Péter közgazdász szeptemberben csatlakozott a bérunió támogatóinak táborához. Múlt héten előadást is tartott arról, miért gondolja úgy, hogy a bérunióval lehetne növekvő pályára állítani a hazai gazdaságot. A Magyar Nemzetben kedden megjelent publicisztikájában Lendvai Ildikó hétvégén közzétett levelére reagált, amiben kifejti, hogy a politikus szavaival szemben miért nem a Jobbik és a Fidesz, hanem a Fidesz és az MSZP áll egy oldalon.

De Molnár nem csak a Jobbikot nem szereti, az LMP-ről is megvan a maga véleménye. Annak ellenére, hogy végig arról beszél az interjúban, hogy teljes ellenzéki-baloldali összefogás kellene, Szél Bernadett mögé nem állnának be és ilyen kijelentésekkel tiszteli meg az ökopártot:

"Szél nem rendelkezik még csak azokkal az előnyökkel sem, amelyek Botka Lászlóban megvoltak."

Hogy mik ezek?

"Vidéki volt, sikeres városvezető és ráadásul: magas"

(Szívesen látnék egy tanulmányt, hogy a sikeres országvezetők sorában milyen szerepet játszott a magasságuk.)

"Barátilag mindenesetre szurkolok Szél Bernadettnek, hogy ne kússzon följebb a népszerűsége: nem tudom, hogy viselné azt a karaktergyilkosságot, amit most éppen Vona Gábor kap."

Még nincs vége.

"Ahol egyszerre van jelen az exfideszes Hadházy Ákos és a nemrég még szocialista Demeter Márta, az a hely nekem cseppet hiteltelen."

Lehet csak nekem adódnak kétségeim afelől, hogy ez az interjú nem az összefogást fogja elősegíteni? 

Emellett azt állítja Molnár, hogy az MSZP le akarja váltani a kormányt, de a népfrontpolitikának nincs itt az ideje, mert csak akkor lehet ledönteni a diktátor szobrát, ha azt felépítették, azonban

"Orbán Viktorban a nép nem látja a diktátort... Ne zárjuk ki, hogy azért, mert nem diktátor."

Akkor összegezzünk. Molnár Gyula szidta a Jobbikot, szidta az LMP-t, és még a baloldali törpepártokba is belerúgott azzal, hogy felrótta nekik, miért nem adják fel ambícióikat és állnak be az MSZP mögé. A kormánypártról azonban csak pár szó esett és abban is azt cáfolta, hogy a Fidesz ledöntené a demokráciát. Ezek után, valamint a tegnap bejelentett sajtóközlemény után mondja még bárki azt, hogy az MSZP nem a Fidesz szekerét tolja.

Végezetül álljon itt a záróakkord, amit mindenki értelmezzen saját tetszése szerint:

"Csak az első 28 év zárult le. Most kezdődik a második. Nem engedünk 56-ból!"