2017. 10. 13. 07:29

Csongrádban behajtják a szülőkön a menzatartozást

Csongrádban vannak olyan iskolák, ahol a szülők annak ellenére nem fizetik be a menza költségeit, hogy megengedhetnék maguknak, gyermekük viszont jóllakottan megy haza. Az önkormányzat megelégelte a helyzetet. Aki nem fizet, attól jogi úton hajtják be a pénzt.

Csongrádon a a Gazdasági Ellátó Szervezet biztosítja a napi több mint 1000 adagos közétkeztetést.

Márciusban a szervezet megelégelte, hogy hiába várják az óvodások és iskolások szüleitől a pénzt. Összesen 4 millió forint hiányzott emiatt a büdzséből. Az önkormányzat szociális irodája úgy döntött, hogy személyesen keres meg mindenkit tanév végén. A tanév kezdetére viszont így is csak 3 millióra sikerült levinni az összeget - számol be a Délmagyar.

A lap szerint nem csak azok a szülők nem fizetnek, akik nehéz helyzetbe kerültek és anyagilag nem futja rá, hanem olyanok is, akik megengedhetnék maguknak, egyszerűen csak nem akarnak.

Ezek a szülők rájöttek, hogy olyan szabályozások kötik az önkormányzatok kezét, ami miatt nehezen tudják csak behajtani a családokon a tartozást, így megpróbálják ezt kijátszani.

Az önkormányzat közölte, hogy mivel adókkal nem tudják behajtani a tartozást, fizetési hátrahagyással vagy bírósági úton próbálnak hozzájutni a pénzhez. Különösen a hosszú ideje fennálló kintlévőségekre figyelnek majd oda.

"Mindenkinek be kell látnia, hogy aki nem fizet, a többitől is elvesz"

- tette hozzá a polgármester.

(Képünk illusztráció)