Több mint 740 millióért ellenőrzik a kedves utasok jegyeit

Emellett a megemelt és az alappótdíj közötti behajtott összeg is az ellenőrző céget illeti.

A Volánbusz Zrt. és alvállalkozói által üzemeltetett menetrend szerinti autóbuszjáratokon utasok jegy- és bérlet-ellenőrzésére, esetenként az autóbusz-vezetők szolgálat közbeni kassza-rovancsolásáre (ellenőrzésére), valamint vitel- és pótdíj beszedési feladatokra, továbbá az ellenőrzésekkel kapcsolatos adminisztratív munkák elvégzésére írt ki pályázatot a közlekedési társaság - derült ki a Közbeszerzési Értesítőből.

Az eredetileg 752 millió forintra becsült tendert végül az Elit Security Group Kft. -  NG 12 Kft. -  DAKÖRT Kft. konzorciuma nyerte, az eredeti árnál kicsit alacsonyabb árral, 743 millió forinttal.

A három cég a Volánbusz összes járatán kérheti a jegyeket és bérleteket, vagy ellenőrizheti, hogy a sofőrök nem dolgoznak saját szakállra, a szerződés szerint december 31-ig 14 400 órában járnak a körmére a bliccelőknek, de ezt a Volánbusz további egy évre meghosszabbíthatja.
 

Így megy keresztül a körforgalmon az Ikarus

Az Érd és Százhalombatta között közlekedő menetrend szerinti járat - egy csuklós Ikarus 280-as - most már nem csak az elnyűhetetlenségéről ismeretes, de úgy tűnik, a magyar ipar korosodó büszkesége kiváló terepjáró tulajdonságokkal is rendelkezik, amely játékos könnyedséggel abszolvál akár egy körforgalom közepén emelkedő dombot is.Ilyen tehát az Érd-Batta rally