Újabb nők jelentkeztek, hogy Weinstein zaklatta őket

Közlésük szerint újabb áldozat állítja azt, hogy 2010-ben, 2011-ben majd 2015-ben lett szexuális támadás áldozata Londonban. A feljelentő személyének kilétét nem hozták nyilvánosságra.

Lysette Anthony brit színésznő előzőleg a The Sunday Times vasárnapi brit lapnak feltárta, hogy londoni otthonában megerőszakolta őt az amerikai filmmogul az 1980-as végén. Egy "szánalmas, undorító támadás volt", amely után "undort és szégyent" éreztem - mondta a színésznő. Hozzátette, hogy jelentette a brit rendőrségnek az esetet.

Egy másik, magát megnevezni nem kívánó nő hasonló vádakkal állt elő a Daily Mail brit napilapban.

Több tucat esetről van szó

A londoni rendőrség, amely csütörtökön vizsgálatot kezdett a Harvey Weinstein által állítólag elkövetett nemi erőszakcselekmények ügyében, nevek említése nélkül megerősítette, hogy kapott további bejelentéseket.

A The New York Times és a The New Yorker tényfeltáró riportjai nyomán az elmúlt napokban több mint harminc nő, köztük olyan hollywoodi sztárok, mint Angelina Jolie vagy Gwyneth Paltrow, illetve európai színésznők is arról számoltak be a nyilvánosság előtt, hogy Harvey Weinstein szexuálisan zaklatta őket, négy nő pedig nemi erőszakkal is megvádolta a befolyásos hollywoodi producert. Az egyikük Rose McGowan színésznő.

A New York-i és a londoni rendőrség is vizsgálatot indított a felmerült vádak alapján.

Mindent elveszített

Az Oscar-díjakról döntő amerikai filmakadémia szombaton kizárta soraiból a szexuális zaklatással és nemi erőszakkal vádolt Harvey Weinstein producert. A brit filmakadémia csütörtökön felfüggesztette tagságát.

Franciaországban pedig kezdeményezték, hogy Harvey Weinsteint fosszák meg a civileknek adható legmagasabb hazai kitüntetéstől, a Becsületrendtől.