Dirk Gerkens 120 milliót fizethet az RTL Klubnak

Elsőfok.

Dirk Gerkens 14 évig dolgozott az RTL-nél, vezérigazgató is volt, de azóta már a TV2 alkalmazásában áll. Gerkens 2016-ban indított pert a csatorna ellen, mert úgy gondolta, hogy 2015-ben jogtalanul bocsátották el. Az elmaradt munkabérére és egyéb járandóságaira tartott igényt körülbelül egymillió euró (300 millió forint) értékben.

Az RTL-től először rendes felmondással távozott, de miután beperelte volt munkaadóját, a társaság belső vizsgálatot indított, aminek végén rendkívüli felmondássá minősítette a szerződésbontást és ellenkeresettel élt. Gerkens azt szerette volna, hogy mondja ki a bíróság: jogtalanul bontották fel határozatlan időre szóló munkaszerződését és diszkriminálták azért, mert külföldi.

A lap információi szerint a csatorna ezután azzal vádolta volt vezérigazgatóját, hogy feleségének külön céges autót tartott fenn sofőrrel, jogtalanul számolt el éttermi számlákat és produkciós költségekkel is visszaélt.

A mai ítélethirdetésen Gerkens keresetének összes pontját elutasította a bíró. Az RTL ellenkeresetének hat pontjából ötöt helyben hagyott, így 120 millió forintos kártérítés megfizetésére kötelezte a TV2 vezérigazgatóját.