2017. 10. 17. 15:07

Nagy nap ez a mai (2.) - A Fidesz a parlamentben hatodszor szavazta le betelepítést tiltó módosítót

A Fidesz kedden ismét leszavazta az Alaptörvény hetedik módosítását. A Jobbik lassan egy esztendeje próbálja elérni, hogy Alaptörvényben zárják ki a betelepítés minden formáját: se Brüsszelből ne lehessen bevándorlókvóták elfogadására kötelezni hazánkat, ezzel párhuzamosan nemzetbiztonsági kockázatot jelentő, offshore hátterű letelepedésikötvény-programon keresztül se lehessen harmadik országból külföldi állampolgárokat betelepíteni hazánkba.

Mint ismert, az Orbán Viktor által jegyzett Alkotmány-módosítást a Jobbik mindössze egyetlen mondattal egészítette ki: ellenszolgáltatásért cserében se lehessen engedni idegen népesség betelepítését hazánk területére.

Ezt a kikötést még akkor sem támogatta a kormányoldal, amikor bejelentette, hogy fiatalkorú bevándorlókat befogadna hazánk, vagy amikor a kabinet elvesztette a kvótapert.

A Jobbik alkotmányba foglalná, hogy egy kormány se vezethesse vissza a letelepedési kötvényeket

Staudt Gábor a Jobbik országgyűlési képviselője hétfőn a parlament ülésén elmondta, hogy pártja ismét benyújtotta alkotmánymódosító javaslatát, ami a szegény migránsok mellett a gazdag migránsok Magyarországon való letelepedését is kizárná. Emellett egy olyan kiegészítést tettek a korábban már több alkalommal benyújtott javaslathoz, ami megakadályozná, hogy a jövőben bármely kormány visszaállíthassa a jelenleg felfüggesztés alatt álló letelepedési kötvények kibocsátásának lehetőségét.

Idővonalon mutatjuk, hogyan védte meg a kormányoldal Rogán Antal köreihez kapcsolható százmilliárdos üzletet. (Teljes képernyőn ITT.)