Andy Vajna lefejezte, majd kampányüzemmódba állította a Borsot és a Délmagyarországot

Megbízható emberek kerültek a fontos posztokra.

Az Index arról értesült, hogy kirúgták a Bors főszerkesztőjét, Szekeres Tamást, valamint az Aktuális rovat vezetőjét, Sal Endrét. Az új főszerkesztő Kovács Vince lesz, aki eddig szintén az Aktuális rovatban dolgozott. Helyettese Kövess László lesz, aki a Sztár rovatot vezette. A portál úgy tudja, ma még további átalakulások várhatóak.

Egy szinttel feljebb, a Lapcom-nál is változások történtek: Nádori Péter tartalomért és üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettes közös megegyezéssel távozott, helyére érkezett Élő Gábor, a Mediaworks stratégiai igazgatói székéből, aki egészen a G-napig az mno.hu főszerkesztője volt. Onnan lelkiismereti okokból távozott a kormánypárti Magyar Időkhöz.

A Délmagyarországnál ugyancsak értekezletet hívtak össze szerdán délelőttre, és a hvg.hu értesülése szerint ott bejelentették, hogy mennie kell a megyei lap főszerkesztőjének, Kóti Zoltánnak és helyettesének, Szögi Andreának is. Az új főszerkesztő Bonifert Gábor, helyettese pedig Gidró Krisztina lesz.

Bonifert Gábor a Csongrád Megyei Önkormányzat elnökének kabinetvezetője.

Hivatalos: a Fidesz a TELJES vidéki médiát uralma alá vonta

A talán legjobban Fidesz-közeli üzletemberként körberajzolható vállalkozó megvette a Lapcomot és annak médiatermékeit. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Fidesz a TELJES vidéki médiát uralja. Az előzetes várakozásoknak megfelelően ma aláírta Andy Vajna filmügyi kormánybiztos, valamint a Lapcom eddigi tulajdonosa, a Radio Bridge Media Holdings Ltd.

Szép kampány elé nézünk.