Ismét megcsúfolták a modernkori magyar demokráciát - most épp a fővárosban tették ezt Tarlósék

Bármit megtesznek, csak ne legyen népszavazás! Semmiről.

Szerdán a római-parti mobilgát kapcsán egyszerűen visszavonta a Fővárosi Közgyűlés azt az április 5-i határozatát, amellyel szemben 9 ellenzéki párt támogatásával népszavazási kezdeményezés indult - a napokban már az aláírások gyűjtése is megkezdődött.

A testület erről 18 igen szavazattal, 7 nem ellenében döntött.

A Fővárosi Közgyűlés kimondta: a védmű nyomvonalának pontos kijelöléséről később dönt és hatályon kívül helyezi a korábbi határozatát.

Így továbbra is ott tartunk - stílszerűen - ahol a part szakad, a nyomvonal nincs meghatározva, de legalább Tarlós István vezetésével a Fidesz ismét megakadályozott egy népszavazást.

Jellemző az is, hogy a 8 órakor kezdődő közgyűlés anyagát a helyszínen 8 óra 10 perckor osztották ki a fővárosi képviselőknek.

A jobbikos Tokody Marcell Gergely ezt a modernkori magyar demokrácia megcsúfolásának nevezte, és felszólalása után összetépte a papírokat.

Nemcsak az olimpia kapcsán ijedt meg az Orbán-kormány az emberek véleményétől.
 
Emlékezetes, szinte napra pontosan, szeptember 19-én fogadta el az Országgyűlés a büntetőtörvénykönyv szigorítását - 12 évre emelve a korrupciós bűncselekmények elévülési idejét.

Persze nem önszántukból döntöttek így a fideszes képviselők - ugyanis Vágó Gábor, korábbi LMP-s honatya, a Korrupcióellenes Szövetség titkára ez irányú kérdése átment a szűrőn. Az ellenzéki pártok megkezdték az aláírásgyűjtést a referendum kiírásáért.

A kampány vasárnap vette kezdetét. Gulyás Gergely már aznap jelezte, hogy feleslegesen, mert a Fidesz szívesen szigorítana a korrupcióra vonatkozó törvényeken. A Jobbik ki is használta a kormánypártok emberek véleményétől való beteges félelmét, és kedden lenyomta a Fidesz torkán a szigorítást.