Ajánlatot tett a Jobbik az alaptörvény-módosítást rendre leszavazó Fidesznek

Nyújtsák be ők!

Staudt Gábor vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján nagyvonalúnak nevezte az ajánlatukat. Azt mondta, ők már a bevándorlási hullám megindulásakor kifejezték, hogy semmiféle kvóta nem elfogadható, és cselekedeteikkel nyilvánvalóvá tették, hogy Magyarország védelmében támogatják a kormányt, akár kétharmados törvények megszavazásával is.

Ha Orbán Viktor miniszterelnök valóban nemzeti egységet szeretne, felmerül a kérdés, hogy a Fidesz és a KDNP miért nem állt a Jobbik alaptörvény-módosítási javaslata mellé, amely mindössze egyetlen mondatban tért el a kormánypártokétól: a jobboldali ellenzéki párt kizárná a letelepedési kötvények visszavezetésének lehetőségét.

A képviselő hangsúlyozta, szerintük a "piszkos pénzeknél" fontosabb a haza védelme. Úgy tűnik, hogy a Fidesz-KDNP minden ellenzéki kezdeményezést "élből lesöpör" - jegyezte meg.

Így a Jobbik nem csinál majd presztízskérdést abból, ha a kormánypártok a sajátjukként nyújtják be az ellenzéki javaslatot, és az egész frakciójával támogatni fogja a módosítást

- szögezte le, rámutatva: jelenleg ez az egyetlen jogi módja az előrelépésnek, a védelem fokozásának.

Emlékezetes: a Fidesz a héten hatodszor szavazta le a betelepítést tiltó módosítót.

Nagy nap ez a mai (2.) - A Fidesz a parlamentben hatodszor szavazta le betelepítést tiltó módosítót

A Fidesz kedden ismét leszavazta az Alaptörvény hetedik módosítását. A Jobbik lassan egy esztendeje próbálja elérni, hogy Alaptörvényben zárják ki a betelepítés minden formáját: se Brüsszelből ne lehessen bevándorlókvóták elfogadására kötelezni hazánkat, ezzel párhuzamosan nemzetbiztonsági kockázatot jelentő, offshore hátterű letelepedésikötvény-programon keresztül se lehessen harmadik országból külföldi állampolgárokat betelepíteni hazánkba.

Idővonalon mutatjuk, hogyan védte meg a kormányoldal Rogán Antal köreihez kapcsolható százmilliárdos üzletet. (Teljes képernyőn ITT.)