Egy célja van a félelemre épülő rendszernek, hogy a korrupció háborítatlanul folytatódjon

A belső hatalmaskodoktól is meg kell védeni a magyar szabadságot.

A jobbikos politikus hangsúlyozta: nincs szükség a baloldalhoz kapcsolható külföldi helytartókra, és nincs szükség a vazallus világot építő fideszes földesurakra sem.

"Nemcsak a külső, de a belső hatalmaskodókkal szemben is megvédjük magunkat"

A Jobbik idén is a Corvin közben emlékezett meg október 23. hőseire. A rendezvényen felszólalt Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke, Varga-Damm Andrea, jogász, országgyűlési képviselőjelölt, Steinmetz Ádám, olimpiai bajnok, országgyűlési képviselőjelölt, Brenner Koloman, egyetemi docens, Dúró Dóra, országgyűlési képviselő, valamint Vona Gábor, a párt elnöke és miniszterelnök-jelöltje.Hősöket lakoltatnak ki a házukbólAdjon az Isten!

Staudt Gábor hangsúlyozta, a Fidesz félelempolitikára épít, és nemcsak ellenzéki politikusokat, hanem sajtóorgánumokat is eltakarítanának.

Ebben a félelemben nem mondhatják el véleményüket a tanárok, a köztisztviselők, az egészségügyi dolgozók, rendvédelmi alkalmazottak, a közmunkások, és hiába a szervilis kiszolgálás, még a közép- és felsővezetők is repülhetnek, ha ellentmondanak a Fidesznek.

A Jobbik országgyűlési képviselője azt is elárulta, hogy mi a célja ennek a rendszernek: a korrupció háborítatlan folytatása, a korrupt rendszer eltitkolása. Senki ne szóljon bele a folyamatokba, ne indítsanak eljárásokat, és ha mégis a bíróság elé kerül egy-egy ügy, ne legyen olyan bíró, amelyik elmerné ítélni a Fidesz barátait - fogalmazott Staudt Gábor.

Szerinte az az önigazolás is csak egy diktatúrára jellemző, amely elfogadja a korrupciót és a félelmet, a biztonság látszatáért cserébe (mint ismert, a kormánypárt szimpatizánsai szerint is korrupt párt a Fidesz, de ezt ők ezzel az indokkal elnézik a politikusoknak).

Staudt Gábor arra is emlékeztette a képviselőket, hogy a Fidesz-KDNP eddig hatszor mondott nemet a betelepülés minden formáját kizáró alaptörvény-módosításra:

ebben látszódik meg az Orbán-kormány valódi énje, a piszkos pénzek megtartása mindig fontosabb, mint a haza érdeke

- fogalmazott.

Mint mondta, lehet olyan rendszert építeni, ami a félelemre épül, de az nem tarthat sokáig, majd utalt a Rákosi-korszak nyolc esztendejére, üzenve ezzel a kormányoldalnak:

"Jövőre önöknek is letelik a nyolc évük, kezdhetnek csomagolni".